Förra veckans träning + helgen

Och regnet kom. Det väckte mig två-tre gånger under natten mellan lördag och söndag, både när åskan dånade och när regnet slog så hårt mot mina fönster att hela rummet skallrade. Så SJUKA mängder vatten som föll under kort tid – och gudars skymning, alla dessa översvämningar! Polisen varnade folk att inte ta bilen någonstans i Malmö pga översvämningar, trafikstockningar och vägspärrar. Jag tog en promenad, blötte ner fötterna rejält och tittade på ett par fullständigt översvämmade vägtunnlar. Det är så bisarrt att se en väg fullständigt täckt av vatten – med ett djup på 1,5 m. Helgalet.

Gick hem, tog ett långt varmt bad och värmde upp mig, och sedan stickade jag på min halsduk och tittade på Mighty Boosh.

IMG_20140831_214847

På kvällen skulle jag tvätta, men när jag kom ner i källaren var det vatten överallt och eftersom källargången är lång och skiljer i höjd var det vatten där jag stod men mycket djupare vatten längre ner där ett par grannar förtvivlat försökte rädda saker ur sina källarförråd. Tvättstugan stod under vatten, så jag bokade om min tvättid och gick upp till lägenheten igen. Det regnade vilt hela kvällen fram tills jag somnade, men när jag vaknade var himlen vackert rosa och de flesta mörka moln verkar ha jagats på flykt nu. Ut genom kontorsfönstret ser jag en blå himmel sticka fram.

Speaking of kontoret – när jag kom hit i morse upptäckte jag att brandlarmet stod och tjöt inne på mitt rum, och det fanns ingen logisk möjlighet till att stänga av det. Försökte få tag i kontorschefen men utan framgång, så efter 20 minuters spatserande kring kontoret för att försöka hitta en lösning såvida ingen som kom in skulle ha koll så hittade jag en panel dold i Narniagarderoben där jag lyckades stänga av skiten. GODMORGON MÅNDAG, liksom.

Såhär såg jag ut imorse:

DSC_0747

Screen Shot 2014-09-01 at 07.26.12Screen Shot 2014-09-01 at 07.26.29DSC_0750Midjemåttet är nere på 67 cm, vilket är 2 cm mindre än förra veckan. Sedan i onsdags när jag fick ont har jag inte kunnat göra annat än promenera, så jag har tagit dagliga powerwalks från torsdag och framåt. Det verkar göra under för kroppen, så ;)

IMG_20140901_081305