Träningskläder

Jag gillar kläder som är anpassade efter situationen. Om jag går på middag vill jag ha aftonklänning. Om jag går ut vill jag ha snyggast outfit på klubben. När jag är på jobbet vill jag ha bekväma men snygga kläder som representerar mig som person. Eller ja, ALLT jag bär representerar mig och min personlighet, oavsett var jag är. Så… när jag tränar vill jag ha bekväma kläder som är anpassade efter vad jag gör. För innebandyträningen innebär det shorts och en kortärmad tröja i material som andas. Mer specifikt; denna tröja. Stadium hade åtminstone förra veckan ”Köp 3 betala för 2” så jag fick tre finfina innebandytröjor för mindre än 200:- :)

Så vad innebär det egentligen, att klä sig efter the occasion? Jo. Det innebär följande: När jag drar på mig träningsbyxorna, sport-BH:n och min löparhoodie så är jag all set for running. Jag går in i mindsetet att ”Jag kommer inte hem förrän jag har fullföljt dagens mål” (dagens mål = vad Zombies, run! tycker att jag skall uppnå, men sätt för all del egna mål här. Gå/spring fem kilometer; gör allt ni orkar i 30 minuter; gå fram och tillbaka till *whatever*) och jag VET att när jag får komma hem igen och ta av mig kläderna kommer jag att vara simultant TRÖTT och PIGG.

Kläderna gör mannen/kvinnan. Om man går utanför dörren med någon lös plan att träna lite men samtidigt har på sig styva jeans och en skjorta och obekväma skor så kommer man inte att åstadkomma NÅGOT. Det är värt att ha en uppsätting vettiga träningskläder – och kommer man igång med att röra på sig så VILL man ha mer. Tro mig. Igår satt jag och dreglade över ett par löparskor från Nike. För, eh, ”bara” 2300:-. Och de är inte snygga. Det är gympapjuck! Det är knappast vad jag sätter på fötterna när jag vill vara uppklädd. Men jag ser på dem och jag ser mig själv springa som vinden genom Pildammsparken, genom regn, hagel och solsken, och det känns BRA.

Så. Mitt tips: Om ni inte har några träningskläder – gå ut och köp ett gäng. Ni behöver ett par vettiga sneakers, ett par byxor anpassade efter vädret och vad ni tänker träna (inte jättebra att springa i superbaggy tjocka träningsoverallsbyxor i bomull), en skön tröja och en hoodie eller jacka (för att inte bli för nedkylda). Är ni kvinnor så är en bra sport-BH att rekommendera. Köp inte det billigaste bara för att det är billigt – köp något som SITTER BRA, och som inte skaver eller skumpar för mycket.

Och sedan… får ni inte gå hem förrän ni har uppnått ert mål. Tough luck! ;)

de här skorna hade också suttit fint.

tumblr_mkwqy9hHx31s9uv63o1_500