HAPFF

boot

Det är inte utan att jag blir lite tårögd och känner hjärtat bulta av stolthet när jag läser vad min far och hans hustru gör för de som har de sämre ställt på Filippinerna.

hapff

Med hjälp av oerhört vänliga och givmilda människor får de in pengar som de sedan handlar mat och förnödenheter till de fattiga för.

hapff2

Har du inte pengar får du helt enkelt inte hjälp på sjukhuset. När jag var på besök hos pappa första gången körde vi in grannpojken till stan, eftersom hans mor efter en besvärlig förlossning hade förlorat väldigt mycket blod. Pappa ville släppa av pojken vid sjukhuset, men det berättades att det inte var någon idé – han skulle inte få hjälp där. Istället skulle han försöka vid marknaden, för chansen var större att det skulle lösa sig så. Det är helt befängt!

Sjukvård kostar i Sverige också, men skulle någon utan pengar bli skadad eller sjuk kommer de ändå att få hjälp. Alla dessa stackare som sover på parkbänkar – om de kommer blödande till sjukan KOMMER någon att ta hand om dem och ge dem den hjälp de behöver. Det här är långt ifrån en självklarhet på Filippinerna.

Läget på Filippinerna har fått en hel del uppmärksamhet i efterdyningarna efter tyfonen, och det är bra. Många organisationer har försökt få in pengar till de som drabbats av ovädret, och det är underbart. Vartenda litet öre gör skillnad, jag lovar.

Vet ni fortfarande inte vad ni skall ge folk i julklapp så är en donation till HAPFF en fin sak. Minst 100% av pengarna går till de behövande!
”Vad då minst 100%?” undrar ni såklart, och såhär ligger det till: Om summan ni skänker inte räcker hela vägen fram till vad som behövs just nu så skjuter pappa och Prescilla personligen till de sista pengarna ♥

HAPFF (Help a Poor Filipino Family) kan ni hitta → HÄR ←