Storm

IMAG0419_1

Igår var det två flätor – idag är det en fläta. Ifall ni undrade eller själva reflekterade över saken eller så. Den meningen jag skrev där, den första, den kan i så fall vara facit. Ja, jag har bara en fläta i håret idag. Ok.

Såatteh… Det blåste ju lite igår. Storm, tydligen. Som gotländska är jag väl inte jättelättimponerad av vindar, i synnerhet inte efter att ha suttit mitt uppe i Typhoon Bopha (klass 7-tyfon) i vintras. Men visst, det var ett par tillfällen där vinden kändes lite övermäktig när jag gick hem från kontoret igår kväll. Var på väg att bli inblåst i en stenmur när jag var utanför operahuset, och det hade kunnat gå illa. Lyckligtvis lyckades jag streta emot och hålla mig stående, så det gick bra ändå.

Men bortsett från det här:

IMAG0414

så har jag inte sett några skador som gjorts. Det ligger stora grenar som ryckts loss från träden och alla löv ligger runtkastade och i stora högar, men det är ju sådant som kan hända även när det inte blåser så hårt. Dock skall tydligen både Landskrona och Helsingborg har drabbats illa av stormen – vi i södra delen av Skåne slapp ju undan det värsta. En av mina före detta kollegor hade kommit hem och sett att hustaket blåst bort. Inte jättekul, kanske.

Men men. Bopha/Pablo ställde till med enormt mycket större skador. Det var för övrigt jordbävning på Filippinerna för runt en vecka sedan. Det hade skakat hemma hos pappa men de hade klarat sig undan skadegörelsen. Bra. Blir orolig av att det händer så mycket katastrofer därnere, det känns inte jättetryggt att ha honom på andra sidan världen i ett katastrofdrabbat land. :(

Right-oh.

Jag såg på lite GoT igår och sysslade samtidigt med en födelsedagspresent jag vill ha färdig till helgen då vi skall fira att Martins mor fyller 65. Reflekterade över att det är så sjukt mycket som ändrats i TV-serien från hur böckerna är att det nästan är två helt olika berättelser. En del saker förstår jag att de ändrar, det är ju svårt att på ett vettigt sätt framföra en inre monolog på filmduken (haha, Sunset Beach någon?!) och då kommer man ju inte att kunna berätta den delen klokt, men… Det är sådan mishmash. Saker händer innan de skall hända, vilket innebär att när vi kommer till andra delar i berättelsen kommer det att vara yxigt och konstigt. Blöh. Inte jätteimponerad. Jag får helt enkelt se på det som en helt annan story, fast med karaktärer med samma namn. Typ. (böckerna är sååå mycket bättre än tv-serien; om ni gillar att läsa så kan jag lätt rekommendera dem!)

Ohwell. Jobbardags! Tjipp och hej och hoppas att ni inte blåste bort igår :)

(för övrigt tycker min Fitbit att jag gick uppför 175 trappor igår. Var det motvind eller innebandyspelande som genererade detta..?)

2 svar på ”Storm

    • Hehe ;) Jo, det är ju lite skillnad på landskapen vad gäller väder :) Dock blåser det ju en hel del i Skåne också, så jag kan nog bara gissa att de är vekare än gotlänningar eftersom vi som folk INTE klagar så fort det blåser till ute. Det är ju vant för oss. :)

      Oh ja, min gamla Preacher-rollista :D Det finns fortfarande en ”In production”-version av Preacher på IMDB, jag är orolig och samtidigt entusiastisk. Om den ligger i rätta händer kan det bli bra, men förmodligen kommer de att sjabbla bort det :/

Kommentarer är stängda.