#November100 – 52.5% klart!

Jag är halvvägs genom månaden och strax över halvvägs färdig med min utmaning. Just nu känns det som att jag har precis så mycket tid kvar jag behöver för att bli klar med detta, och någonstans irriterar det mig lite för jag har sprungit längre varje pass än jag ”borde” enligt min egen uträkning, så jag borde liksom ligga bättre till..? Samtidigt gick jag in i detta med fötterna på jorden och en insikt om att jag kanske inte ens skulle komma i närheten av mitt mål, så jag BORDE ju snarare vara nöjd över att jag fortfarande ligger precis där jag borde i planeringen. Men detta är klassiskt jag; Jag vill överprestera och vara DUKTIGARE och BÄTTRE än vad folk – inklusive jag själv – initiellt förväntar sig, och sedan blir jag besviken för att jag bara är mänsklig. Himla dålig egenskap, faktiskt.

Hur som haver så hade jag igen min dåliga GPS-klocka på mig. Den kom igång efter vad jag trodde var en kilometer så jag kunde hela tiden hålla en estimate baserad på att jag låg en kilometer över vad klockan visade. Detta visade sig vid hörnet hemma vara lite feltänkt – klockan var 1,5+ km efter så när jag trodde att jag just kommit över 5k så nuddade jag vid 6k. Hepp, det var ju klart bättre än jag trott! 🙂

Dagens runda var blöt. Så IN i helvete blöt. Det spöregnade, jag har lyckats undvika en del vattenpölar men hamnat mitt i andra och hemma i hallen hänger tröja, byxor, strumpor, halsduk, vantar och mössa på tork. Regnet har smattrat mot mitt fönster hela natten så det var ingen direkt överraskning att det var blött ute, jag kunde klä mig någorlunda for the occasion och sedan var det bara att få fart på benen. Och fart på benen hade jag! Jag brydde mig inte om vad klockan sade re: min fart eftersom den låg 1k+ efter vilket gjorde att den trodde att jag sprang min första kilometer på 12 minuter, men när jag kom hem och till slut kollade mina tider så blev jag faktiskt oerhört nöjd! Kolla här:

15129661_1345502225467987_103279130138266157_o

Det här är bättre än jag har sprungit på länge! Jag har väl snittat runt 6:40 per kilometer, så att ligga på precis under 6:10 per kilometer känns jättebra! Kanske inga rekord satta (och nu snackar jag ju personliga rekord, såklart) men ändå en väldigt bra runda. Och då måste jag ju ställa mig frågan VARFÖR. Varför springer jag alltid snabbare och bättre när underlag eller väder är mig emot? Regn, blåst, backar – jag är kung! Men platt sträcka, milt väder och inget som faktiskt bråkar med mig? Avsevärt sämre prestation.

Det är märkligt. Jag tänker att det måste vara någon form av överkompensation från min sida – att jag kämpar hårdare för att inte låta regnet och blåsten stoppa mig och plötsligt kommer jag längre på kortare tid utan att egentligen tänka på det. Det är i alla fall den enda anledningen jag kan tänka mig.

Nästa runda är planerad för imorgon, sedan blir det fredag + söndag innan veckan är slut! Vi får se hur jag ligger till på mitt mål då, helt enkelt 🙂

…jag borde också byta adress på den här bloggen så jag faktiskt kan dela ut den och låta folk läsa, ifall det nu finns någon som är intresserad av mitt löpbloggande. I nuläget heter den fortfarande /sauerkraut och det är en lajvgrupp och har inget med träning att göra. Jag måste in och yxa i adressen + komma på vad jag skall kalla denna blogg, haha. Vi får se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *