#november100 – första snön

tumblr_ogdslklsil1swv52fo1_1280-2

Jag hade planerat en eftermiddagsrunda idag. Jag springer ju vanligtvis på morgonen, men jag hade tvättid igår och hade fullt upp med att bevaka valet imorse.

Det var solsken idag. Och snö! Vinterns första snö. Jag drog på mig varma kläder och vantar och en mössa och så ut i kylan. …och så visade det sig att det inte var så kallt som jag trodde, så jag var en aning overdressed. Det blir så ibland 🙂

I ALLA FALL. Jag började snabbt första femhundra meterna och sedan saktade jag ner lite, och plötsligt kändes det som att jag sprang i djup lera. Varje steg var tungt och segt, och benen surade på mig. Jag hade målet fem kilometer men insåg att jag nog skulle kunna tvingas avbryta tidigare ifall benen skulle fortsätta såhär.

Tre kilometer in kändes det bättre. Fyra kilometer in började jag känna mig helt okej. Fem kilometer in var jag ostoppbar! På sju och en halv kilometer stod jag utanför dörren och flåsade. Med vädret, rundan, tiden och sträckan så är jag enormt nöjd med dagens runda!

Jag har nu sprungit 35 kilometer och har 65 kvar tills mitt novembermål är mött.

100 kilometer är alltså mer attainable än jag först trodde, men jag kommer inte att sikta lika hårt i december. I december blir det nog snarare 50 kilometer – jag vill få vila lite men samtidigt ha något att sikta mot som håller igång mig under december 🙂 Får inte lov att stanna!

Nästa runda fredag morgon 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *