#november100 – MÅÅÅÅÅÅÅL!

Med en dag kvar av månaden gick jag äntligen i mål! 101.9 kilometer stannade November på – jag säger så nu, för jag har inte tänkt springa imorgon. Det kan fortfarande ändras, men oavsett ifall jag springer imorgon eller ej så är idag den dag då jag tog mig över mållinjen 🙂

november100

Jag är så himla stolt! Jag ville så gärna nå det här målet, och jag har pendlat mellan ”Klart jag klarar det!” och ”eh det kanske är svårare än jag trodde” beroende på hur bra passen har gått. Det känns som något jag skulle kunna göra om – t.ex. i januari och framåt. Jag vill få till fler långpass (10+ km) så att jag kan jobba upp återhämtning och uthållighet inför 21k i maj, men det har jag faktiskt hela våren på mig. Min stora utmaning var ju fortfarande att fortsätta springa efter Midnattsloppet, och trots att både september och oktober inte har fler pass under året så har det ju ändå lett till november, där jag plötsligt slagit alla mina rekord.

Det känns också jättefint att se att jag inte bara ökat min snittlängd per pass, utan också blivit snabbare. 6,27/km är ~30 sek bättre än min näst bästa månad, och för mig är det ändå en big deal. Jag är fortfarande inte primärt på jakt efter hastighet över distans – snarare tvärtom! – men det gör mig inte det minsta ledsen att jag blir bättre även vad gäller hastighet. Jag tänker att klarar man av att hålla en lite snabbare hastighet så kan man också ta av farten för att öka distansen.

Mitt mål för december var initiellt att ”nå 400 kilometer för 2016” men eh det är 2,5 kilometer kvar så… Kanske inte? 😉 Vad sägs om …nå 450km för 2015? Det är 50 kilometer, dvs hälften av vad jag sprungit nu i november. Det är 10 rundor á 5 kilometer, det låter väl ändå väldigt doable? Det ger mig ett mål att jobba mot så att jag inte får för mig att vila hela december, utan att jag behöver överanstränga mig.

Jag kommer att åkterkomma i ett eget inlägg gällande planer och mål för 2017. Det mest primära målet är ju såklart att springa Göteborgsvarvet. Lite snabbt nämnt så är jag inte alls ute efter en Bra Tid™ här, utan att ta mig 21k utan att stanna. Jag kan jobba på tiden inför framtida Göteborgsvarv, men att klara av att springa en halvmara utan stopp är verkligen min dröm här. Sedan om tiden är Bra Ändå™ så klagar jag INTE.

Men ja. Jag är enormt glad och nöjd med detta, och stolt över att jag dels utmanade mig själv att pressa gränserna lite och att jag sedan faktiskt KLARADE DET! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *