En massa gnäll

Jag har väl eventuellt upprörd amerikanerna på Twitter, men jag TYCKER att det är väldigt konstigt att båda och/eller ena uppsättningen föräldrar skall betala för barnens bröllop? ”Det är sed i vissa länder” jo, men varför? Har inte barnen egna pengar? De kanske inte behöver gifta sig om de inte har råd? Man kan vänta. Eller ha ett billigt bröllop, det går ju det också. Men jag är på Facebook med i utkanten av någon tokig bröllopsgrupp och alltså jesus fuck vad folk är tokiga med allt kring bröllop? En miljard idiotiska, oskrivna regler. Och så väldigt, väldigt mycket konstiga saker som hänger kvar från när Kvinnor Inte Hade Rättigheter, vilket väl är någorlunda korrekt att ranta över när det ju ändå är åttonde mars. Att brudens far skall ge bort henne till hennes blivande man? Liksom varför? Jag tillhör inte min far. Jag är min egen person. Fram tills jag var 18 och blev myndig så stod jag under mina föräldrars beskydd, men är man giftasvuxen har man väl banne mig såpass mycket agens att man inte är en gåva mellan män? Weird grej.

ANYHOO jag är väl ogift av en anledning och det är väl för att jag är en bitter gammal kvinna så vem är jag att dissa vad nu folk vill upprätthålla för konstiga traditioner :P

Imorgon skall jag träffa Andreas! Det blir kul :D Det är cirka ett halvår sedan vi sågs senast, och då hjälpte han mig bygga IKEA-möbler som han sedan också råkade ha sönder, så så länge han inte rör mina bokhyllor imorgon blir allt bra ;) (jk jk, inget ont blod här inte!) Vi skall dricka vin och snacka skit, i alla fall.

Ja speaking of ONT BLOD så är det ju menssäsong igen och jag har mest bara ont. Inte så fasligt idag dock, gårdagen var värre. Har också tappat bort min menskopp och den jag hade som substitut var tydligen inte alls på humör så öh ja det får fungera med oldschool-grejer trots att det inte riktigt är min kopp té.

Jag har nu sprungit 67 gånger i år och det är JÄTTECOOLT. Min vänstra lårmuskel är lite stel och imorse var jag lite stel i höger höft så det är ju absolut jättespexigt att vara snart 37 år gammal, jag lovar. Alla dessa krämpor och besvär, INGEN FÖRVARNADE MIG. Sedan hade jag ju inte kunnat göra något åt det ändå, men ja. Nej. Hade nog ändå velat veta i förväg att så fort man passerar 30 så börjar allt slutta nedför ganska radikalt. Tvådagarsbakfylla, stela höfter, allt knakar när man reser sig upp, man vill gå och lägga sig typ åtta på kvällarna och vaknar sju på morgonen oavsett om det är sovmorgon eller inte :P KUL.

Mmm. Det var väl allt jag ville idag :)
Säg inte GRATTIS till kvinnor på Internationella kvinnodagen! Man skall heller inte säga GRATTIS till män på internationella mansdagen. Det är till skillnad från t.ex. mors/fars dag inte en dag man firar utan en dag då man uppmärksammar orättvisor och förtryck, eller som i männens fall det faktum att män är bisarrt överrepresenterade vad gäller självmordsstatistik — då kan man t.ex. uppmärksamma psykisk hälsa och försöka stötta.

Hejsvej!

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: