Växter, krukor, jord; Mitt nya jag

Jag verkar vara förbannad med dåligt internet idag? Ovanstående bild tog mig cirka tre försök och fem minuter att ladda upp. Försöker ladda upp en annan bild från min externa hårddisk till min mail och den har hittills jobbat i typ tio minuter. Man kan bli tokig för mindre, det kan man ju.

Det är söndag, solen skiner och jag skall pilla lite här hemma innan jag sticker ut och springer. Behöver eventuellt förbereda ett par lunchlådor inför veckan — jag har ett gäng i frysen, men måste ju ändå äta något idag så kan lika gärna göra lite extra mat så att det räcker. Kanske någon form av kött och potatisgratäng? Det hade varit gott. Kött :3

Igår blev det cupcakes, finvin och Melodifestivalen. En av dessa tre passar inte riktigt in i min IMAGE men nu är det så. Vi riffade som fan på alla artister och hade en väldigt kul kväll trots allt, men det känns också helt okej att vi INTE tittar på nästa deltävling nästa helg när det är barnfri helg :P (helgen efter funderar vi på att göra egna praliner istället för att baka något, hittade ju ett så smidigt recept där före jul när jag gjorde whiskeypraliner till Johan :))

Bligar beundrande mot min enorma monstera som kingar som fan i köksfönstret. Jag funderar på ifall jag borde inventera hur många blad den har just nu och jämföra om någon vecka, för det kan inte BARA vara som jag inbillar mig att den får fler och fler småblad? Min andra superväxt, Elefantörat, fick ju större kruka förra helgen och verkar må som en gud — den har också utöver en liten stickling på gång fällt ut åtminstone ett nytt bebisblad under den gångna veckan så det känns jättekul :D

Upptäckte att en annan av mina Icke Namngivna Randomväxter verkar må jättebra och har fällt ut ett par nya blad, så funderar nu relativt allvarligt på att skrota fiolfikusen och plantera om randomplantan i den krukan istället. Fiolfikusen blir bara allt sorgligare och hur gärna jag än försöker så TROR jag inte att jag är krukväxtgärin som kommer att få den att plötsligt bli frisk och pigg och glad igen. Skall finurla lite till dock, vill inte bara hiva en växt som ändå kostade tvåhundra spänn :P

ICA har billigare blomjord än Bauhaus, men det är inte många kronor som skiljer och det KÄNNS som att jorden jag köpte på Bauhaus har varit bättre än den jag köpte på ICA. Får se ifall jag plockar en påse eller två nästa gång vi är inom Bauhaus och far, helt enkelt. Jag har inte mycket jord kvar i påsen som ligger här intill i min lilla lådda (i lådan står också alla mina extra planteringskrukor, leca-kulor och lite krukor som det just nu inte bor växter i). Vi var ju inom Reningsborg igår men det blev i stort sett inget alls köpt; sneglade inte ens på krukorna. Det enda jag fick med mig hem var en ljusstake de visserligen ville ha 25:- för mennnn som jag tyckte såg intressant ut. Man kan sätta antingen värmeljus eller öh… långljus?? i den, jag tänkte knö ner ett av det längre slaget eftersom jag utöver mina tentakler i stort sett inte har några ”vanliga” ljusstakar alls.

Intressesmurfarna i skogsbrynet; hoppar de?

Ha en fortsatt fin söndag :) Jag skall nog handla mat först och sedan springa, så slipper jag ge mig ut när jag är nyduschad eftersom det fortfarande är MINUSGRADER ute (minus tio igår; minus tre idag)

Hejsvej!

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: