Kategorier
Bakverk Meta Squeee

Mest en massa bilder på vin men eh

Spana in denna tjusiga tentakelring jag fick av Michaela igår! SÅ HIMLA FIN :D <3

Jag städade ju som sagt och fixade hemma under förmiddagen igår, och strax före tre var jag duschad, påklädd och packad (dvs hade lagt saker i väskan..!) och begav mig iväg till Västra Hamnen och ICA Maxi där jag köpte de sista ingredienserna som behövdes till tårtan. Eftersom min hjärna inte alltid fungerar som den skall – tydligen – så köpte jag bland annat margarin istället för smör, och köpte INTE florsocker för att jag fick för mig att det skulle vara vanligt socker. En strong start ändå, känner jag!

Hos Michaela började vi kvällen med champagne och gav oss i kast med att försöka bygga den här tårtan trots någorlunda felaktiga ingredienser.

När tårtan var klar i ugnen var vi hungriga och hämtade pizza. Till pizzan blev det rödvin. Jag verkar inte ha några kort på detta. Vi hade då avslutat flaskan med champagne. Himla snajdigt!

Sedan blandade vi smörkräm (margarinkräm…), bestämde oss för att skita i att färga den så som receptet ville och ba WING IT istället och tog också beslutet att den här tårtan INTE kommer att bakas till Olof nästa helg. Den är för meckig! Och trots att den var saftig så var det inte så jättegod med all smörkräm (margarinkräm) liksom.

Vi åt tårta, drack rosé (eftersom vi tömt rödvinsflaskan) och tittade på tårt-tutorials på Youtube samtidigt som vi brainstormade fram vad jag istället skall baka till Olof nästa helg. Allt är väl! Det konstaterades också att det var en kul grej att färga smeten i olika färger och pipa den i formarna för att få mönster i tårtan – ja, ni ser ju ovan :) Det som ser ut som rosa skall vara knallrött; det som är lite orange skall var MER orange. Vi tog det lite lugnt med färgerna eftersom detta bara var en provtårta och jag inte ville behöva lägga ytterligare 200:- på NYA färger inför nästa helg :P (och sedan ändrades ju det, men det var någon flaska vin och ett par timmar senare)

Efter tre flaskor vin (champagne, rött, rosé) och efter midnatt var slagen sedan länge (well, klockan var tjugo över ett…) spatserade jag hemåt. Himla bra kväll! Så oerhört nöjd, faktiskt :D Ni fattar inte hur många livsviktiga och mindre viktiga saker man hinner prata om när man umgås i 9 timmar..! :D

Jag är lite seg idag (SKRÄLL!!) men allt är 1000% värt det. Tack för världens bästa lördag, Michaela <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *