Gnäll och pepp

Jag fick igår lära mig den svåra vägen att jag tydligen har drabbats av allergi mot myggbett. Låt mig säga såhär: Det är INTE kul. Alls. Myggbetten var ”okej” fram till ungefär vid lunch när de började kännas av allt mer. Efter jobb köpte jag en kortisonsalva som rekommenderades mot insektsbett, och den gav en VISS respit, men sedan kom kliandet igång igen. Jag var duktig, jag rörde inte betten hur gärna jag än ville få dra naglarna mot dem.

Lade mig vid nio för jag ville upp och springa nu på morgonen, men två timmar senare låg jag fortfarande klarvaken med ben som inte ville något ALLS. Det är svårt att beskriva hur fruktansvärt det kändes – alla har ju upplevt kliande myggbett, men detta var värre än hur det vanligtvis känns när jag blivit biten. Och betten är stora, svullna, rödblåa och smällheta. Jag tog på mer salva, jag tog på kallvatten (hjälpte en kort stund) och sedan gjorde jag det: Jag kliade på betten. Det var det SKÖNASTE jag gjort, cirka? Jag ville inte sluta. Jag ville klia tills huden på benen föll av, tills jag bara var ben och slamsor och blod och inget mer djävla kliande och jag ber om ursäkt för hur grafiskt äckligt detta är men herreGUD jag kan inte ens förklara hur illa kliandet är.

Hjärtat slog som på en fågelunge. Jag ville bara gråta. Jag grät fan lite också, jag var så frustrerad och jag mådde så dåligt av hur illa det kliade. Jag tog två voltaren, en allergitablett och på med mer salva och en halvtimme senare hade benen börjat domna bort och jag lyckades äntligen somna, till sist.

Jag är så trött idag. Jag skall gå till apoteket om en stund och köpa en bedövningssalva och hoppas att den hjälper mig att få sova inatt. Idag när jag vaknade var betten ”okej”, och svullnaden har lagt sig lite. Ändå är jag rädd inför kvällen. Kommer gårdagens helvete att upprepas igen..?

Varför blev de värre på natten? Varför vaknade jag och det var okej? Jag klagar inte på hur mycket bättre det kändes imorse, men varför var gårdagsnatten så djävla illa? Förstår inte.

Nu kliar det igen. Jag måste sluta tänka på det, så gott det går. Det ”roliga” är att snart får kliandet på benen sällskap av dödsmensvärk. Det är inte rätt vecka för mig, detta.

LÅT OSS PRATA OM BÄTTRE SAKER DENNA VECKAN:

Igår fick jag ett samtal från ett ställe jag skickade spontanansökan till förra veckan. De ville erbjuda ett sommarvikariat ELLER en provanställning. Det LÅTER ju bra, right? Problemet var att det de kunde erbjuda var deltid. Jag tvingades tacka nej, och hade sedan ångest över att jag tackat nej till jobb när jag så gärna vill HA ett jobb. Så dumt.

…sedan kom ett mail från ett annat ställe jag spontanansökte till förra veckan. De vill ses på ett ”förutsättningslöst samtal”. Jag är heltaggad! Jag VET att det inte alls betyder att det kommer att leda till något, men någonstans i huvudet har ändå pepp-Carina hunnit planera hela framtiden runt detta. Det är ett av de där ställena jag verkligen hoppades på att få höra av. Jag har föreslagit att ses nästa fredag. Snälla håll alla tummar och tentakler för mig? Jag vill så gärna.

iih.

Ha en bra dag <3 Håll tummarna att jag får sova, att allergin går över, att jag slipper ALLT för illa mensvärk och att jag får positivt svar på mitt mail. Många tummar att hålla just nu! :)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: