Bananer och disk

Jag har stängt in mig i mina hörlurar och lyssnar på Celtic Womans julskiva. Jag fokuserar på jobb och har fått mer gjort hittills idag än under hela dagen igår. Det känns bra. Det känns riktigt bra. Jag saknar känslan av att åstadkomma något vettigt. Kan jag inte hålla fast vid detta nu? Göra saker. Bli färdig med saker. Kryssa av saker på min lista för att jag är klar med dem.

Jag när en liten fantasi om att ha lägenheten fullständigt städad när Martin kommer på fredag. Jag fantiserar även om att hämta en köttkasse på Köttbaren. 2 trerätters för 390:- känns ju som ett riktigt bra pris, i synnerhet när det ändå är fredag och man vill mysa lite extra. Så kan man köpa hem lite snajdig öl och ett gott vin och bara koppla av lite. Jag funderar på ifall vi skall åka över till Köpenhamn på lördag. Dels för att jag vill ta med Martin till Kihoskh, men även för att de kör Halloweentema på Tivoli och det hade kunnat vara mysigt att flanera runt hand i hand i ett skymmande Köpenhamn omgivna av lyktor och pumpor och monster. Jag tror att en köpenhamnshelg kunde vara trevligt, faktiskt. Enda problemet är ju att det är kallt och rått, men man får väl klä sig så att man håller värmen. Jag skall föreslå det för Martin ikväll. Jag tror inte att han tycker att det är en dålig idé – jag menar, om inte annat så får han ju med sig djävligt nice öl hem så ;)

Som ni kanske märker så har julmusiken redan fått mig i bättre stämning än jag var när jag skrev förra inlägget. Det är märkligt hur det kan påverka så, men det infinner sig ett lugn och en barnslig förväntan och jag har ju alltid älskat julen så mycket. Jag kanske borde byta nick från Zombie till Jultomten, det känns ju som att det är mycket hårdare fokus på julfirande här på bloggen än vad det är på vadsomhelst som är zombierelaterat. Å andra sidan är allt relaterat till mig – jag är den gemensamma nämnaren för allt jag skriver om och upplever och tycker och tänker.

Jag skall gå till ICA på lunchen och handla vad jag skall äta. Ifall de råkar ha glögg till försäljning så tror jag att jag köper en flaska. Vad gott det hade varit med lite varm julglädje, liksom. Eller en lussekatt! Det är dock för tidigt för det, ifall jag inte vill ha en hel påse saffransgifflar. Det hade såklart varit busgott med en påse gifflar, men så sjukt mycket onödiga kalorier. Jag försöker ju ändå få lite styrsel på kroppen nu, och jag moffade gifflar för en vecka sedan. Man får hålla in på det ibland, jag kan lyxa i helgen istället. Jag tänker att man gärna skall undvika att lyxa VARJE dag. Det är ändå tillräckligt med extra kalorier i glögg, om jag nu skulle hitta det ;)

Planer för dagen:

  • Svänga inom H&M på hemvägen och kolla om de har en tröja jag vill köpa till Martin
  • Svänga inom Hemköp och handla sås + bananer
  • Svänga inom Posten och hämta ut ett paket (är det mitt ZR!-paket??)
  • Ägna minst 60 minuter åt köket
  • Plocka av i vardagsrummet
  • Laga två trasiga jackor så att jag kan använda dem normalt utan att behöva störa mig på trasiga detaljer

Vi får se vilka punkter jag kan √ sedan.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: