Planer

Skärmklipp

Behöver jag ens försöka förklara den enorma förvirringen som uppstod igår när jag gick för att lägga mig och jag tvingades försöka lista ut ifall det var lördag eller söndag? Martin åker alltid hem på söndagar. Och efter två veckors ledighet har jag ingen större koll på ens vilken månad det är just nu, haha. Till slut, efter att ha dubbelkollat telefonen cirka tusen gånger, så vågade jag komma till slutsatsen att det var lördag och kunde därmed sätta klockan på ringning klockan åtta idag istället för klockan sex imorgon. Bra grejer. Klockan ringde, jag stängde fräsande av den och försökte sedan somna om, men efter att ha legat och vridit mig och sedan pillat på telefonen en bra stund gav jag upp och gick upp och åt frukost istället.

Nu tänker jag skriva om träning, min kropp och planer inför våren. Om ni inte vill läsa om det så röstar jag för att ni slutar läsa här och klickar bort fliken ni för tillfället besöker min blogg i :) Jag vill inte trigga någon men samtidigt vill jag kunna prata om min kropp och sådant utan att känna mig dum, så… ja. Kram på er ifall ni går, och kram på er ifall ni stannar ;) 

Jag fick ju då alltså en Fitbit Aria i julklapp av mamma, det vill säga en Wifi-våg som kopplas till mitt Fitbitkonto. Superbra! Blev genast pepp på att komma igång med saker – i synnerhet med tanke på att julklappen jag får av Martin är en massa störtsnygga kläder från Westward Bound som jag medvetet valde en lite för liten storlek av, dvs den storleken jag siktar på att komma till och sedan behålla. Just nu har jag dock ett supportärende på gång med Fitbitsupporten eftersom vågen fungerade finfint i två dagar och sedan sade tack och hej och åkte på något som enligt cirka 50 trådar på deras forum är ett hårdvarufel som slutligen resulterar i utbytt produkt. Mamma har redan postat kvittot till mig för att jag skall kunna få den utbytt så fort supporten givit grönt ljus, så.

I alla fall. Jag vägde mig först i måndags kväll varpå vågen visade på 65 kilo. Inte helkonstigt, jag var fullt påklädd, hade ätit ett stort mål mat (på Max, vi åkte ju hela vägen från Göteborg runt lunch på måndagen och då får man hugga första bästa matställe på vägen ner) och jag har inte tränat vettigt sedan typ början av December, dvs innan jag åkte på förkylningen från helvetet. Anyhooooo vägde mig igen i tisdags morse för en korrekt viktangivelse; 63,7 kilo. Bra. Då har jag något att utgå ifrån. Jag vill ner till typ 55 kg, alternativt 64 cm kring midjan – vilket som nu inträffar först. Imorgon bitti skall jag ta kort på kroppen + mäta midjan osv, och det gör mig lite småsur att jag inte då även kan få kolla min vikt utan problem. Det är inte hela världen, men ändå. Jag gillar konsekvens och räta linjer.

Jag har både igår och idag kommit upp över 15k steg och det är där jag vill försöka hamna på en daglig basis. Promenad till och från jobb ger mig cirka 7-8k steg – resten får jag försöka fixa antingen på vägen till jobb på morgnarna, med lunchpromenader eller med en extra promenad på vägen hem från jobb alternativt senare på kvällen. Det får hända, helt enkelt. Jag kommer även att försöka hålla igång med roddträning 4-5 kvällar i veckan, för att få upp styrka i rygg, nacke och armar. Planen är att fortsätta att köra Zombies, Run! till, eftersom det är en skitbra motivator för att få mig att vilja träna. Man vill ju veta vad som händer härnäst – och man vill ju få bygga vidare på sin version av Abel ;)

Jag har börjat kolla lite mer på mitt dagliga kaloriintag. Det är ett djävligt tveeggat svärd och jag hoppas verkligen att jag kan hålla det under kontroll. Hittills känns det bra och jag gillar att ha koll på vad jag faktiskt stoppar i mig eftersom det är så djävla lätt att äta en massa onödigheter bara för att man lite random känner för det. Jag tänker inte säga vad mitt kalorimål är, det håller jag för mig själv. Jag kommer att testa att hålla mig inom den gräns jag har satt för tillfället och får sedan utröna huruvida det är hållbart eller ej. Behöver gränsen höjas eller minskas så tar jag det då, men just nu känns det rätt. Baserat på vad jag har ätit hittills idag och hur mycket jag har kvar att fylla av min kvot så är jag nog inte helt fel ute med vad jag har tänkt mig, heller :)

Jag spelar fortfarande inte innebandy. Det har jag inte gjort sedan i September (tror jag?) och det ser faktiskt inte ut som att det är något jag kommer att komma igång med inom en överskådlig framtid heller. Jag har fortfarande problem med höften, och om jag rör mig på fel sätt så kan jag fortfarande känna av problem med bäckenet (dvs det som ursprungligen fick mig att ta ett avbrott från innebandyn). Jag tänker verkligen inte riskera att förvärra endera av problemen, så jag undviker att spela och tränar i min ensamhet istället – dvs helt på mina egna villkor och utan någon form av press på prestation från andra. Det känns tråkigt att innebandyn numera ofta blir inställd pga brist på spelare, men det är inget jag kan göra något åt. Det finns fler än jag som kan ställa upp och spela, så det ligger verkligen inte på mina axlar. Och när folk börjar diskutera bristen på spelare cirka en timme innan det är dags att spela istället för ett par dagar i förväg…? Mjäh. Då är kanske inte intresset att spela så stort, heller.

Nu tänker jag ta ett bad och sedan ägna resterande söndagstimmar åt att chilla och kanske kolla lite Netflix. Min ursprungliga plan för dagen var att sätta henna i håret idag, men jag upptäckte till min stora trötthet och förtvivlan att jag inte hade någon henna hemma och jag orkar inte gå ut och köpa nytt så jag löser det på väg från jobb imorgon istället. Hepp!

tumblr_inline_mk8vgz6avf1rrpsd7

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: