Kategorier
Gnäll Meta

Svullnad

Foto: Mia Schlyter (2011)
Foto: Mia Schlyter (2011)

Det är fortsatt SKITVARMT. Jag gick upp fem imorse och var på jobbet en timme senare. Vaknade dock redan vid fyra pga värmen, men lyckades somna om och få någorlunda sömn den sista timmen innan klockan ringde. Tog en dusch direkt när jag gick upp, så känner mig någorlunda mer vid liv nu än tidigare. Heja.

Men jag längtar efter hösten. Jag älskar hösten. Det är svalt, det är vackert, det luktar ljuvligt och man kan ha på sig såpass mycket kläder att ingen bryr sig om att tuta på en när man går hem från jobbet. Så bra. Jag inbillar mig i alla fall att trakasserierna på väg till och från jobb kommer att sluta när jag inte längre behöver visa hud för att inte dö feberdöden. Är det inte sorgligt, så säg?

Annars är jag mest trött just nu. Och svullen. Jag känner mig enorm, men synligt så är jag lika stor eller liten som vanligt. Men alla mina leder, de värker och ömmar och känns enorma och jag hatar det. Jag skall se ifall jag inte kan lyckas ta mig till badhuset på söndag efter att Martin har åkt så att jag kan simma och svalka min kropp en stund. Badkaret hjälper inte, det är för litet och jag kan inte mjuka upp lederna där på samma sätt som i ett större vatten. Jag är bara så trött på denna ständiga svullnad. Förbaskade värme.

Jag älskar att Sverige har årstider. Jag uppskattar alla årstider för vad de är, men sommaren är obehaglig i hur den behandlar min kropp. Jag känner redan nu när jag skriver att mina fingerleder börjar kännas stora, varma och ömma. Hur fasen slipper man undan svulladen? Jag dricker vatten tills jag storknar men det gör ingen skillnad. Har ni några tips?

Och det är lika varmt överallt. Ute som inne, hemma som på kontoret. Det finns ingen fristad någonstans. Denna ständiga värme. Dygnet runt. Ge mig ett par dagar med regn och kyla, jag behöver det! Gnörghl.

Nåväl. Ni får ha en trevlig fredag och en trevlig helg :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *