Död pixel

cthulhu

Det blev en långpromenad till IKEA, där jag köpte doftljus, gardiner och en ny taklampa till köket – satte den gamla kökslampan i hallen så plötsligt har jag jättebra belysning i både hall och kök, till skillnad från tidigare då det var suboptimal belysning på båda ställen.

Tog med mig mitt busskort och tog bussen hem, orkade inte släpa allt hela den långa vägen. Bussresa är ju alltid …eh… spännande. Pucko som skulle av ett par stationer före mig hade noll styrsel på sin IKEA-kasse utan lyckades slå till mig över ögat med något väldigt tungt, vilket fick mig att känna mig lite vimmelkantig ett tag. Tack hörru, skitsnällt det där. Fint att du liksom REAGERADE och BAD OM URSÄKT också. Oh, wait, det gjorde du inte. PUCKO.

Jag har för övrigt upptäckt att jag har någon form av död pixel i mitt vänstra öga? Jag trodde först att det var något som satt i ögonfransarna, men jag får upp samma gråa lilla fläck även när jag ”håller undan” fransraden. Vetefasen vad det beror på, får se ifall det är något som håller i sig även imorgon och då får jag väl undersöka saken lite närmre. Efter att jag upptäckt det i min låååånga promenad i solskenet förut (som balsam för själen <3) så kunde jag inte sluta irritera mig på det. Försvinn, dumma lilla gråa prick. Vad vill du?! Ugh.

Nu har jag strukit gardiner och satt upp i sovrummet. Skall byta gardiner i köket också, och sedan skall jag städa av min säng, bädda rent och krypa till sängs.

Har mått bra hela dagen idag, men fick för en liten stund sedan ett litet stressknyte i magen utan att jag vet varifrån det kommer. Suck. Får hoppas att ångesten stillnat tills imorgon, jag orkar inte spendera ytterligare en vecka åt ångest och att må kasst. Jag är i alla fall oerhört tacksam att det bara sitter i någon vecka åt gången, jag hade aldrig orkat att ha det så här längre perioder. Jag klarar ju knappt av när det kommer i små stötar, så.

En kommentar till “Död pixel

  1. Det är faktiskt ingen död pixel, i alla fall inte hos mig. Jag har en grå prick som ”flyter” runt i mitt synfält. Har alltid haft den där och frågade min optiker om det för några år sedan. Tydligen är det en s.k. ”floater”. Det är lämningar från fosterstadiet. En slags grumling som blivit kvar och inte utvecklats helt från cellbildningarna. En del har inga alls, andra har flera stycken. :)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: