Hooray for boobies! ∞

Källa: Halfy @Deviantart

Oktober är snart slut. Rosa månaden. Den månaden varje år som dedikeras till bröstcancerforskningen. Och av någon anledning fick jag häromdagen detta mail på Facebook (från flera håll, kan tilläggas):

Okej vackra damer, då är det den tiden på året igen …
stödja bröstcancermedvetenheten!
Vi kommer alla ihåg förra årets omgång, skriva din bh färg som din status?
Förra året tog så många delar att det gjorde
nationella nyheter och ständig uppdatering av status påminde alla
varför vi gör det här och hjälpte höjning … medvetenhet! Berätta
inte någon män vad status betyder … hålla dem gissa! Och snälla
kopiera och klistra in (i ett meddelande) detta till alla dina
kvinnliga vänner! Tanken är att välja den månad du är född och den
dagen du föddes. Förmedla detta till flickor bara och låt oss se
hur långt den når runt. Den sista om behå gick runt i hela världen.
Din status borde säga: ”Jag ska åka till________________i
___________ månader.”
Den dag du föddes bör vara hur många månader du ska.
Januari – Mexiko
Februari – London
Mars – Miami
April-Dominikanska republiken
Maj – Frankrike
Juni – St Petersburg
Juli-Österrike
Augusti – Tyskland
September – New York
Oktober – Amsterdam
November – Las Vegas,
December-Alaska

Jag blir trött. Jag får sådana här mail varje år. Samma hemlighetsmakeri med det; Säg inget till killarna, tihi. Skriv i din status vad du har för färg på BH:n! Skriv i din status var du lägger handväskan när du kommer hem! Tihi, tihi!

För vet ni vad som är ett mycket mer effektivt sätt att skapa uppmärksamhet kring cancer och cancerforskning? ATT SKRIVA DET I KLARTEXT. Färgen på din bh, var du ställer väskan när du kommer hem eller var du skall ”resa” i x antal månader – det skapar bara förvirring, irritation och frustration. Folk bryr sig inte. Kanske den första statusen man ser gör en nyfiken, men det känns inte riktigt som att detta är hur man skall gå tillväga för att göra omgivningen uppmärksam på bröstcancerforskningen (eller cancerforskning över huvud taget!) Varför inte bara skriva rakt ut vad det gäller? ”Jag gillar mina bröst! Gillar du dem med? Donera pengar till bröstcancerforskningen vet jag!” 

Min mormor är/har varit drabbad av bröstcancer. Vet ni vad det innebär? Det innebär att risken för att JAG kommer att få bröstcancer är väldigt stor – och detsamma gäller min mor. Bröstcancer tenderar nämligen vara ärftlig. Nej, det är långt ifrån säkert att jag och min mamma kommer att drabbas. Vi vet inte hur stor ärftligheten är i vår familj. Vi kanske kommer undan helt och hållet, hon och jag. Men min mormor har haft bröstcancer och räknas idag som tillfrisknad – dock vet man ju aldrig. Det finns ingen säkerhet att hon är HELT KRY och aldrig kommer att drabbas vidare av cancern.

Men ja. Vill ni göra något för cancerforskningen: Donera pengar. Köp ett rosa band.  SMS:a ordet BESEGRA till 72988, då skänker du 50 kronor till svensk cancerforskning (källa). Men skriv inte bara en löjlig status baserat på BH-färg eller föredragen sexställning eller hur många av de sju små dvärgarna du kan namnet på.

Och tjejer: Det finns en app. Här. Den är gratis, och den kanske kan hjälpa er upptäcka i god tid IFALL ni har åkt på skiten. Okej?

Det var allt jag ville ha sagt.

Hooray for boobies! 
Foto: Monica Hansson
Screen Shot 2013-10-02 at 8.56.17 AM

2 kommentarer till “Hooray for boobies! ∞

  1. Ja den där Facebookgrejen som cirkulerar varje år är så löjlig! Alltså visst, det är väl en kul grej att skriva kryptiska meddelanden på Facebook men att göra det för att uppmärksamma bröstcancer… say what? Själv köper jag rosa bandet och donerar pengar istället.

    • Bra där!
      Ja, det känns så löjligt. Så just det där ”Säg inget till männen tihi tihi låt dem gissa tihi!!” ;(

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: