Kategorier
Läsning

Ett inlägg om böcker

Första vuxenboken jag läste och verkligen gillade: Stephen King’s ”DET”. Svårt att säga dock. Jag var tio år gammal när jag läste ”DET” och lär ju ha lånat någon bok från mammas bokhylla redan dessförinnan.

Bok som förändrat mitt liv mest: Djävlar vilken fråga. Jag har läst så djävulskt mycket böcker att det är väldigt svårt att bestämma EN bok här. Men jag säger nog faktiskt ”DET” här också. Den har lärt mig att man inte måste vara populär för att få vänner, att tjejer faktiskt FÅR ha blåmärken och leka med pojkar och skjuta med slangbella och att kärlek är en mäktig kraft. Eh. Lökigt, sorry ^_^

Bok jag tycker är överskattad: Sagan om Ringen-trilogin. Yes. JAG SADE DET. Bring on the hate!

Författare vars böcker jag försöker gilla men inte lyckas med: Jan Guillou. Jag gav bland annat Arn ett försök (i gymnasiet) men kunde inte förmå mig att läsa det.

Klassiker jag hävdar att jag läst men aldrig tagit mig igenom: Vad som helst av Edgar Allan Poe? :)

Författare vars böcker är underskattade: Åke Edwardsson. DJÄVLIGT bra svensk deckarförfattare som skriver böcker där man faktiskt får insikt i antagonisten – till den grad att man kanske inte kan känna sympati för det hen gör, men man åtminstone får en viss förståelse för handlingarna.

Jobbigaste bok jag läst: Jag tänker svara med en manga-serie här: Mars. Jag läste denna strax efter att min syster hade dött och den rörde upp väldigt mycket känslor. Jag minns att jag grät så att jag trodde att jag skulle gå sönder när jag läste ut de sista sidorna. Detta kanske inte är vad som efterfrågades, haha, men jag tolkar frågan såhär så shut up ;P

Läser helst: Margaret Weiss/Tracy Hickman, Robin Hobb, Terry Pratchett, Tad Williams, Stephen King, HP Lovecraft, Neil Gaiman, serie-album… och så vidare, in aeternum.

Önskar att jag läste mer: Wildcards. Jag är alldeles för trygg i min lilla boklåda och läser alldeles för sällan något NYTT och annorlunda. Vidga mina vyer, pls!

Bästa barnboksförfattaren: Eh. Jadu. Jag började läsa Stephen King väldigt tidigt men han skriver ju inte direkt klassiska barnböcker ;) (även fast han faktiskt har skrivit EN! Drakens Ögon) Däremot läste jag ju faktiskt typ hela serien om Miranda. Så jag säger Kerstin Sundh.

Gillar jag inte längre som jag gillade förut: Uh. Böcker riktade just till tjejer? Jag läste ju en del flicklitteratur när jag var yngre. Typ Barnvaktarklubben och Tvillingarna och whatnot. Nuförtiden skulle jag inte röra en sådan bok med tång ens, haha.

Roligaste bok: Liftarens Guide till Galaxen. Terry Pratchett har skrivit en hel del roligt som man skrattar rakt ut av, men inget har fått mig att gråta såpass som LGTG av Douglas Adams :)

Bok som berört mig mest: …”DET”. OH SKRÄLL ELLER?

Recencera din senast lästa bok: Oj. Eh. Vad fan läste jag sist..? Jag läser The Konrad Saga av David Ferring just nu. Den är helt okej, men lite för …jag vet inte. HEROIC. I jämförelse med andra Warhammer-böcker jag läst så gillade jag böckerna om Mathias Thulmann MYCKET bättre. Det känns som att trots allt The Old World har en djävla massa att plocka av för litterära skapelser så snöar Konrad-böckerna in lite för mycket. Är nog mest författaren som inte är så djäkla bra. Det känns lite som Belgarion goes adult, typ?

(lite mer tjat om DET kan läsas här om ni vill :P)

>> Det hade varit kul att se vad Angelica och Jessica skulle svara på denna lista :)

>> Stal denna lista från Underbara Clara :)

2 svar på ”Ett inlägg om böcker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *