Kategorier
2012-08

Tiden går för snabbt men inte snabbt nog

Det känns som att jag lever halva mitt liv ombord på ett tåg just nu. Tappar bort mig själv två timmar om dagen när jag bara stirrar ut genom fönstret och försöker att fokusera på musiken jag lyssnar på. Tankarna springer fritt men det formas inget matnyttigt. Man är bara …vilsen. Jag kan inte med ord förklara hur otroligt skönt det skall bli att få slippa pendla. Missförstå mig rätt, jag stormtrivs med jobbet och det är ju helt klart värt att tappa två timmar om dagen för att få jobba här – men att få jobba här OCH slippa pendla är ju rena rama önskedrömmen för mig. OCH jag skall få ha mitt eget hem, med MINA saker och MINA regler. Underbart!

Satt ett tag igår och gjorde lista över vad jag behöver/måste/vill införskaffa till mitt nya hem. Med en budget på ungefär 16k så trodde jag att jag hade mitt på det torra, men det går snabbare än man tror att spendera sexton tusen kronor. Tror jag, jag har kollat upp alla de dyraste sakerna och tillsammans går de på elvatusen, men ja. Samtidigt känns det ju ändå värt att köpa BRA saker direkt, istället för att köpa saker som är lite billigare men inte vad man vill ha, för då måste de ju ändå ersättas längre fram. Som säng, till exempel. Jag skulle kunna köpa en halvkass säng nu och sedan köpa bättre säng om ett år, men varför spendera tusen nu och tretusen om ett år när jag lika gärna kan lägga tretusen nu?

Jag ser fram emot den känslan förresten. Att få krypa ner i en nyköpt, nybäddad säng i mitt nya hem. Hur härligt?

I måndags packade jag sex lådor, igår packade jag två. Det börjar kännas av i kroppen som fan att jag verkligen går på sparlåga här; jag är så matt i alla muskler och stressen börjar ta ut sin rätt. Just nu är jag nästan illamående och jag vet inte riktigt hur jag skall hinna med allt som måste hinnas med. Sista veckan innan jag flyttar är jag borta på utbildning, och när jag kommer hem till helgen där så …eh… flyttar jag. Det skall ju bli jättekul att få åka på utbildning (i Varberg) men det gör också att jag har en vecka mindre på mig att bli klar. Å andra sidan …det är inte mycket kvar att packa. Det är mina saker i köket (vilket jag inte kan packa NU ändå, behöver ju kunna äta och laga mat ;)) och sedan är det klädkammaren. Så det LÖSER sig ju. Jag är bara lite stressad ändå, det är nu sex år sedan jag bodde ensam sist så jag är ju ändå van vid att ha någon som tar hand om hälften av arbetsbördan och problemen och hjälper mig att ha koll.

Spammade inlägg igår (soz) vilket tydligen resulterade i tvåhundra besökare – något jag inte har haft på länge och den dubbla summan av vad som är vanligt den senaste tiden. Vad trevligt :) Då kanske ni inte har något emot när jag känner mig inspirerad på att skicka inlägg efter inlägg..? Nice ^_^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *