En födelsedag: 40

Igår var en sådan himla bergochdalbana, ändå. Dagen började ju som sagt med att jag bröt ihop i hallen, fick spel på en sko som jag inte fick på ordentligt och som jag till slut hivade iväg medan jag grät och surade. Det var ingen bra start på dagen, men det var så sjukt mycket känslor som bara svämmade över där och då. Det blir så ibland. Väldigt sällan, men det händer.

På väg till jobbet bestämde jag mig för att lyssna på en ny podd jag snubblat över; Rollspelsklubben — svenska komiker spelar rollspel ihop. Tyckte upplägget lät en aning cringe men tog hem de avsnitt där de börjar spela Kult och ALLTSÅ HÖRNI detta är något av det bästa jag har hört? Det var så idiotdumt och knasigt och korkat och rollspel och IGENKÄNNINGSFAKTOR och jag gråtskrattade väl hela vägen till jobbet. Hela vägen hem också, för den delen. Bra grej!

Vi hade väldigt kul på Facebook också. En väldigt märklig trådstart i en grupp ledde till stora garv i en annan grupp och det lyfte humöret avsevärt, det med. Sådana där saker som andra dagar knappt gör någon skillnad alls var igår precis vad jag behövde. Glad över det.

Efter att jag hängt tvätten igår kväll stack jag ut och sprang. Det blev strax över 6 kilometer och helt okej tid på det, trots huvudvärk. När jag sprungit färdigt blev det en promenad, så att jag fick lyssna färdigt på de fyra avsnitt som handlade om första Kult-äventyret. Så himla bra.

(jag har ändrat mitt löpmål i Runkeeper — jag kommer inte att nå 500 km, så jag har sänkt det till 350 km. plötsligt är det doable OM jag faktiskt håller igång! mer morot såhär, än att försöka jaga ett mål som ställer alldeles för höga krav på mig just nu) (har även uppnått mitt stegmål på 2000 km nu i dagarna så lade till ett nytt mål på 1000 km till innan nyår — ligger bra till där också :))

Somnade gott efter en dusch, sov helt okej i nättras. Drömde något konstigt lajvrelaterat jag inte ens minns något av, vaknade lätt förvirrad och VÄLDIGT trött. Det blev 29k steg igår, jag borde kanske ha tagit lite sovmorgon idag. Men jag ville få min vanliga promenad på en timme, så jag gick upp när klockan ringde ändå.

Avslutade dagens promenad på kyrkogården där jag tände ett ljus för Anna. Älskade Anna, 40 år idag alltså. En stunds sörjande på kyrkogården och sedan gick jag till jobbet. Kollegorna är fina, de förstår. Jag har berättat att idag kan vara en lite svår dag för mig, och de är väldigt hänsynsfulla och snälla här. Jag tycker så bra om de här människorna jag jobbar med, faktiskt <3

Ikväll blir det en liten promenad hem och sedan har jag lite projekt att rota i. Det är nog bra, tänker jag. Göra något för att uppehålla hjärnan lite, inte fastna allt för mycket i datum och år och vem när var och hur. Kanske. Tända lite ljus hemma också, kanske ta ett glas vin. Det är torsdag så jag får inte glömma torsdagsölen dock! :)

Jag mår bra. Jag mår bättre idag än jag gjorde igår, men det är klart att jag är ledsen. Det är klart att jag sörjer och smärtar och saknar, det kommer ju aldrig att gå över. Jag önskar att jag kunde skicka ett idiotiskt meme till Anna och garva och önska henne grattis på sin stora dag liksom …på riktigt. Men det kan jag inte. Det brinner ett ljus för henne i minneslunden på kyrkogården här, och det är vad jag kan göra. Det får räcka, med andra ord.

Ha en fin dag, hörni. Krama om de ni älskar, tacka ja till något spännande, drick en god öl och lyssna på en rolig podd.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: