En berättelse om öl, men också om familjeidyll och skratt

Ytterligare ett år, ytterligare en Crazy Christmas Cabaret på Tivoli! <3

Fast vi börjar inte där! Vi börjar i fredags och tar allt i någorlunda kronologisk ordning istället :))

Jag TROR …att vi börjar vid klockan 10:00 i fredags! Då släpptes nämligen årets upplaga av Brekeriets Lusse Lelle på Systembolaget. Ni vet, den goda saffranssurölen jag hade 10 flaskor av förra året och var sådär mysnöjd över att få dricka i julbestyren?

Förra året såldes den ju slut väldigt snabbt, men jag fick ändå tag på 3 flaskor dagen efter den släpptes, och mamma gav bort de extraflaskor hon och Janne köpt när de skulle testa så det gick liksom att få ihop ett gäng utan större svårigheter. Noterade att Nordstans system skulle ha runt 350 flaskor till försäljning. Pssh, det är lugnt ju! Jag kan lätt gå dit när jag slutar (14:00) och köpa de sex flaskor jag planerat att införskaffa. KEIN PROBLEM.

Fast jo, problem. 10:11 var Nordstan nere på 66 flaskor kvar i lager. Wait, what?

10:39 var det noll flaskor kvar. Då hade jag redan försökt beställa online (fast online hade de sålts slut redan 10:01 enligt Ölgäris. d’oh!) utan att lyckas. Vad i hela fridens namn hände just?

Bilder postades från olika system i Sverige, berättelser om helt sjuka köer, folk som nästan slagits om flaskorna och hur folk hade hamstrat på sig så många flaskor de kunde på de system där personalen inte försökte reglera inköpen.

Hepp. Ingen Lusse Lelle för mig i år, med andra ord. Lite synd, tyckte om den förra året så jag var ju SUGEN, om vi säger så.

Stack raka vägen hem efter jobb och gjorde mig i ordning. Lockade håret! Gick ut — REGN. Okej, huva på, hoppas på det bästa. De andra kom en halvtimme senare än mig men så fort vi var inne i torra värmen och på plats så kändes det bra ändå. Maten var STÖRTGOD, åt så att jag fick ångest (woo) och ville väl mest bara typ INTE ÄTA NÅGOT MER PÅ RESTEN AV ÅRET men jag överlevde ju uppenbarligen och har ätit mer sedan dess, så. Showen var bra! Det enda problemet där var väl det lite väl långa uppehållet mellan när folk ätit färdigt (matkoma) och showen kom igång. Hann bli trött.

Åkte hem när showen var slut, gick raka vägen i säng. Somnade mitt i konversation med Martin, oops.

På lördagen gick vi upp strax före nio, packade, duschade, åt frukost och åkte in till stan och mötte upp med Los Tantos. Vi ombordsteg tåget och var hela vägen ner SJUKT nöjda med att ha förbokat specifika platser åt oss. Skönt! I Köpenhamn checkade vi in på hotellet och mötte upp med mamma och Janne, och efter en stunds vila på hotellet gick vi iväg och åt middag tillsammans innan vi drog vidare till Tivoli för en stunds flanerande på julmarknaden, i REGNET. Jag köpte en burk dyr designlakrits till Martin som blev glad.

Sedan började årets upplaga av Crazy Christmas Cabaret, ”Fogg’s Off”. HUR KUL. Vi hade också turen att få se Vivienne en stund! Hon skulle inte vara med i år, men plötsligt stegade Professor van Helsingör in på scenen och överraskade både oss i publiken OCH skådespelarna på scenen :D Många sjukt bra skratt under hela showen. Vi var varma, glada och nöjda när vi bylsade på oss alla vinterkläder och gick tillbaka till hotellet efteråt.

Ett par öl/glas vin i baren innan vi gick till sängs, och sedan helt okej sömn innan det var söndag morgon och vi skulle mötas för frukost. Efter frukosten gick jag och Martin till Kihoskh och de andra tog en promenad. Och VAD hittar jag i källaren på Kihoskh om inte DEN SISTA DJÄVLA LUSSE LELLEN I VÄRLDEN, cirka!? Joink, den är min! :D

TACK DANMARK! Den här djäveln skall jag sitta på fram till jul nu. Julaftonskvällen korkar vi upp! Fy bubblan vad glad jag blev :D Betalade cirka dubbelt så mycket som den kostade på Systembolaget, men bruh — jag BRYR mig inte! :D

Sedan åkte vi tåg hem och var cirka tusen gånger nöjdare över våra bokade platser eftersom tåget från Kastrup och i stort sett hela vägen hem var överbelamrat och folk stod i gångarna och trängdes i timmar. Vi satt glatt vid vårt bord och fikade och snackade skit och slumrade tillsammans.

Hemma hämtade Martin Kalles-burgare åt oss och sedan såg vi The Christmas Chronicles på Netflix och myste på soffan. Efteråt gick Martin ner till Hyttan för lite ölhäng med Peter och jag stannade hemma och tittade på Nailed It! Christmas och slog in julklappar i lugn och ro.

Vilken fin helg! Vad glada vi alla är över hur bra allt blev :D

Nu har jag en *relativt* lugn vecka framför mig, och det ser jag fram emot. På torsdag blir det julbord med Martins jobb, annars har jag lite smågrejer att pula med. Behöver även slå in och skicka iväg en spontanjulklapp jag köpte för ett par veckor sedan som skall ett par mil härifrån. Hepp!

Ha en fin dag! Jag skall hämta en ölbeställning + ringa bästis (Toro) ikväll så jag har bra dag redan! :D

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: