Satan, satan, dubbelsatan, satan

Det regnade igår. Sådant som händer, inga konstigheter. Som fotgängare försökte jag hela tiden hålla mig så långt från stora vattenpölar på gatan som möjligt, och det gick ju finfint. Fram tills jag var fem minuter hemifrån och random bilförare bestämmer sig för att racea så fort han kan genom en stor vattenpöl som såklart stänker ner HELA trottoaren – inklusive mig. Jag svängde direkt runt och gav honom fingret – sådant jag aldrig gör, men vafan! Det hade varit så enkelt att undvika om han liksom HÅLLIT FARTBEGRÄNSNINGEN, t.ex. Djävla idiot.

Kom hem, packade ihop min tvättkorg, åt kvällsmat och stack sedan huvudet utför dörren för att gå ner till tvättstugan. Vad är denna lapp på hissen..? VAD I HELV-
Hissen avstängd för underhållsarbete. Efter en timmes väntan (stressad väntan, jag hade ju en stor korg fylld med tvätt jag behöver åtgärda) ringde jag numret på lappen, ”När beräknas hissen vara i bruk igen?” INGEN VET. Jag var ute en gång i kvarten och tryckte på hissen i hopp om att den skulle vara igång, utan framgång. Imorse var hissen fortfarande avstängd, 13 timmar senare. Jag kan inte för mitt LIV förstå hur fan Stena kan behöva stänga av hissen cirka varannan månad såhär? VI HAR INGEN TRAPPA. Det är det första folk säger när jag klagar på hissen, ”Ta trappen då?” Alltså. ALLTSÅ. Jag är fan den sista som är rädd för trappor! Jag tar alltid trappan om trappa finns! Jag tar trappan upp till kontoret varje morgon – enda undantagen är fredagar när jag skall till Göteborg och har tung väska med mig. Jag gymmar och springer. Jag är INTE rädd för fysisk ansträngning – hade det funnits en trapp hade jag inte ens klagat på hissfan.
”Men hur kommer ni ut om det brinner då?” Det finns en brandtrappa. Den är en tight djävla spiraltrappa man kan komma ut från men inte in i. Just nu är den olåst pga vi måste få komma in, men annars är den låst utifrån. Jag har ingen nyckel till den. Mina grannar med barnvagn och mina grannar med rullator kan för övrigt inte riktigt ge sig i kast med brandtrappan varje gång hissen stängs av utan förvarning. Det är inte gångbart.

Jag är sjukt trött på detta. Jag är trött på att emellanåt när jag går hem från jobbet ha ångest över att hissen eventuellt inte skall fungera.

Så. Istället för att tvätta städade jag hemma. Nu har jag ett golv i sovrummet, och en väldigt bra grund för att få färdigt det helt och hållet nästa vecka – och få upp julpynt! Det ser jag fram emot.

Ikväll är Martin hos mig! …om han nu kan komma in. Jag menar, det finns ju ingen hiss. Det här 22 kilo tunga paketet vi skall få ut ur lägenheten och in i hans bil blir plötsligt en spännande utmaning, host. DET LÖSER SIG, men det är irriterande. Jag skall inte behöva vara orolig över detta, faktiskt.

Som jag nämnde igår; boendesituationen är jobbig. Jag vill verkligen flytta härifrån, och jag hatar mitt hem som ger mig så mycket ångest mellan varven.

Bokade ny tvättid imorse – efter att jag tagit brandtrappan ner och sedan gått ett varv runt huset för att komma åt källaren, det vill säga. Får jobba hemifrån på tisdag och tvätta då, för jag MÅSTE HA RENA KLÄDER. Djävla skit-Stena, rent ut sagt.

Raaaah!

Ok ok. Torsdag, Martin, imorgon fredag och Göteborg. Morgonhimlen utanför mitt fönster har varit riktigt vacker idag. Jag ser fram emot ikväll, jag ser fram emot imorgon och jag ser fram emot lördag. Söndag – not as much, men det är en okej dag det också. Vi kommer nu på allvar in i perioden ”Alla helger är JÄTTEBRA” pga har så fina planer framöver. Förra helgen var också bra! Det var den första helgen i superhelg-schemat :))

Ni får ha en bra dag! Jag hoppas att era lägenheter fungerar som de skall <3 Ingen förtjänar fan att ha det såhär. Ilandsproblem? Förmodligen. Fortfarande väldigt störigt.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: