Små, små djur

På lördagen åkte vi till Borås djurpark för att a) Martin är världens bästa och vet hur mycket jag älskar djurbebisar och de har ju sådana i överflöd just nu och b) vi är djävligt bra på att dejta, faktiskt. Ovan är inte en djurbebis, det är en glass med kolasås som hamnade i servetten snarare än i byttan men det var OKEJ ÄNDÅ pga gott.

LILLA LILLA NYFÖDDA ELEFANTBEBISEN! Den var alltså mindre än två dygn gammal när vi tittade på den. Det fanns två – den äldre är någon vecka gammal och var precis lika stor, men liiite mer talangfull när det kom till att stå och sådana saker. HERRE VILKET GULL? Den var alltså liten som en hund typ.

Strutsbebisar!

Så djävla dålig bild pga kan inte alls zooma med mitt objektiv men apan som lekte i repet här var så himla söt att jag nästan började gråta, haha :D Han hoppade upp och ner och svingade i repet och tog sats mot trädet flera gånger och det var så kul. Han var så rolig <3 Fina lilla apan.

LILLA LILLA ORANGUTANGBEBISEN!! Alltså. Den var så liten?! Så OERHÖRT LITEN!! Man får inte vara så liten och gullig, det säger lagen!

Vi såg en massa annat också, men detta var ju alltså höjdpunkterna.

Jag är väldigt kluven till djurparker, det har jag tjatat om förut. Jag är jätteglad över att få se söta djur, men jag är inte förtjust i att de är inspärrade och inte får leva i det fria som de borde osv. Jag inser också att djur på parker i Sverige har det bättre än djur på parker i t.ex. Kina och Filippinerna, men jag känner mig ändå obekväm när jag bidrar till att vi fortsätter att hålla dessa djur i inhägnader. Kluven. Jag antar att det är fel att gå på djurparker, men jag tänker också att det är lite the lesser evil om man jämför med t.ex. cirkus? Jag slutade gå på cirkus när jag var 14 pga ogillade hur de hanterar sina djur. Sedan kan folk skrika sig blåa över att jag hycklar som käkar kött osv, men ja. Det är en fråga för en annan dag, kanske. Jag är inte intresserad av en debatt i endera frågan här, jag ventilerar mest mitt lite obekväma med att titta på djur som hellre skulle ha varit någon annanstans om de fått bestämma. Så är det med det.

En kommentar till “Små, små djur

  1. När vi var på Furuviksparken en gång sa mitt ex ”de borde ha mindre inhängnader, ser ju inte djuren” Jag gjorde slut veckan därpå, ja inte bara pga av den kommentaren, men it didnt help his case så att säga.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: