Fuck you too, novembervädret!

Jag tvättade igår kväll. Bara två maskiner; lakan i den ena och kläder i den andra. Jag hade inte så mycket tvätt. Jag har ny tvättid nästa tisdag och då kommer jag inte heller att ha så mycket tvätt, men det är himla värt att vara helt klar med ren och torr tvätt klockan åtta än att hålla på fram till elva och ha tre korgar med fuktiga kläder med sig upp till lägenheten. Lade mig vid nio, läste en stund och somnade sedan gott. Hade ställt klockan på ringning vid tjugo över fem imorse eftersom jag skulle springa men jag vaknade vid fem när det levererades en tidning och bestämde mig för att det inte var någon idé att somna om. Bläddrade lite på telefonen fram tills jag gick upp tjugo över, vilket var en skön start på dagen.

Drog på mig träningskläderna och stack utför dörren och var >SÅHÄR< nära att vända och sticka inför dörren igen pga HELVETE VAD DET BLÅSTE?! Bestämde mig för att ge det ett försök ändå, och det är jag i retrospekt väldigt nöjd med. Sprang nästan 5,5 kilometer innan jag var hemma vid dörren igen. Tiden var helt okej, i synnerhet efter omständigheterna (ENORM motvind för det mesta) och jag är nu sådär mysigt energiladdad man blir när man inleder dagen med fem kilometers löptur :)

Jag är så glad över att jag har de här fem kilometrarna?? För ett par månader sedan hade den här rundan bestått av intervaller (för att lyckas få upp distans) eller max tre kilometer innan jag andefattig stått och flåsat vid ett träd. Sakta men säkert. Håller jag igång med runt fem kilometer åt gången under vintern nu så kommer jag att kunna utveckla det under våren fram tills Göteborgsvarvet – just nu är jag ju inte i närheten av att kunna springa 21k men jag är fan förhoppningsfull i detta! :)

När jag gick till jobbet var det oerhört stark motvind, och jag fick till slut hålla för munnen för att kunna andas. Det regnade mig hårt i ansiktet och jag var blöt, kall och trött när jag väl kom fram. Det är inte ens en tjugo minuters promenadsträcka, ändå helt slut pga vädret. NU skiner solen mig i ögonen och himlen är på väg att bli tömd på moln. Vafan? :D

Novemberväder liksom <3

Jag är så sjukt tacksam över alla dessa soliga dagar. Ljusa dagar. Dagar som håller batteriet laddat när det är kolsvart utanför fönstret och allt är kallt, blåsigt och djävligt. Fimbulvinter. Ryktet har börjat gå om att snön är på väg och skall jag vara ärlig så har jag INGET EMOT DET. Snöslask är inget kul, men SNÖ? Jag älskar hur vackert och tyst det är med snö. Det är en av de där grejerna som förtrollar mig; snöfall! Det andra är fullmånen. Herregud fullmånen jag kan inte sluta stirra på den när den väl är uppe. GÅR INTE.

Men ja. Att stå i fönstret och titta ut på det tysta, vita som dansar ner och täcker världen? Går inte att beskriva hur fint det är. Men det vet ni ju själva – till och med ni som hatar snö måste ju ändå erkänna att det är fint att TITTA PÅ om inte annat? :))

Jag duschade med lyxshampoo och -balsam imorse. Och lyxtvål. Nu känner jag mig superlyxig och mjuk och mysig och luktar gott också. NÖJD. Idag skall jag städa och fixa. Planen är att få ordning kök och kanske hall och/eller badrum. Det är verkligen att BARA GÖR, men jag är så djävulens seg på det där ibland? Vill så himla gärna ha städat i helgen när mamma kommer, och får jag bara städat nu så är det ju klart tills NÄSTA helg när Martin kommer också. Win win, liksom!

På fredag jobbar vi halvdag. Jag hade först tänkt att det skulle få innebära att skippa morgonrundan och ta en eftermiddagsrunda istället, men det får just nu bero lite på hur mycket jag hinner fixa ikväll + imorgon. Är det fortfarande stökigt nog hemma när jag går till sängs imorgon så får jag springa på fredag morgon och ta hela eftermiddagen till att städa på fredag.

Har intresseklubben hunnit anteckna färdigt än? :D #självdissarn

För övrigt såg jag Ghostbusters (2016) igår och även om filmen inte var den bästa jag sett så alltså hERREGUD Holtzmann? Jatack? :D Så himla ball människa. Wow. Räknade också till 7 cameos (eller var det 6?) från Ghostbusters (1984). Nöjd! :D Jag är ledsen men INGET kan ändå slå de gamla Ghostbusters-filmerna. Inte för mig som vuxit upp med och älskat dem. Det är kanske en annan femma för kidsen idag som bara sett 2016-versionen och är nöjda med den, men ja. Egon Spengler <3 <3 <3

OK HA EN BRA DAG!

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: