Filmkväll: Neverending Story

Hej! Nu när det är höst så ingår det ju liksom att man utnyttjar de här mörka kvällarna till att tända ljus, poppa popcorn, värma choklad och se på en bra film under en filt på soffan. AMIRITE or AMIRITE! Så ja, jag tänkte posta ett par snajdiga filmtips. Det kommer nog främst att vara filmer jag fortfarande gillar sedan barnsben, men eventuellt dyker väl något Nytt och Spännande upp här också – vi får se, helt enkelt.

Vi börjar med en barndomsfavorit här idag, tycker jag. En riktig klassiker som man sett sönder på VHS! Det är ju såklart Neverending Story/Den Oändliga Historien jag pratar om :D

the-neverending-story-the-neverending-story-690111_500_378

En gång när jag hyrde denna så råkade jag få med mig den svenskdubbade versionen istället för den svensktextade och det var HEMSKT. Jag stängde av efter första repliken, som då alltså är pappan som kommer in i köket och säger ”God morgon Bastian!” för det var så himla hemskt. Liksom, älskar filmen men kan inte stå ut med den på svenska.

Neverending Story handlar om Bastian, en mobbad 12-årig kille som älskar böcker. En dag när han skall gömma sig från sina mobbare så råkar (??) han stjäla med sig en bok ur en bokaffär, och han gömmer sig sedan på skolans vind där han läser boken medan ett riktigt oväder rasar utanför fönstret.

attic-lightning

Var alltid himla avundsjuk över denna vinden när jag var barn – ville också ligga där och läsa sagor i skenet av levande ljus! Mysfaktor 10/10+

I alla fall så handlar boken Bastian läser om den unge hjälten Atreyu och hans resa genom Fantasia – en värld som hotas förtäras av den onda kraften Ingentinget – på jakt efter ett botemedel som kan rädda livet på den sjuka barnkejsarinnan. Det händer massor av sjukt spännande saker på vägen (jag tänker inte spoila ifall någon av er faktiskt inte har sett den här filmen innan – har ni inte sett den så SE pga HUR BRA SOM HELST) och man blir både rädd, glad och ledsen. Det är en djävligt involverande film och i alla fall som barn så satt man ju med andan i halsen och näven hårt knuten om sina popcorn under flera av scenerna.

Den värsta karaktären är G’mork som jag på riktigt var LIVRÄDD för som barn. Se på den onde djäveln!

snapshot20090120213749

SÅ HIMLA LÄSKIG!!

I övrigt så har ju Neverending Story en av världshistoriens bästa theme songs och det kan man ju knappast klaga på?

Neverending Story får fem av fem popcornbyttor i betyg!

screen-shot-2016-10-24-at-13-23-17

Nästa gång skall vi prata om julfilmernas julfilm: Ensam Hemma!

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: