Mitt hem, den ständiga stressfaktorn

Screen Shot 2016-06-28 at 09.46.37

Nej, men ni vet när man har varit ute och sprungit efter jobb (C25k W7R2) och är skittrött och enormt svettig och längtar efter att få ta en varm dusch och fixa middag och hissfan sitter fast i bottenplan IGEN och man bara FUCK IT och går runt hela huset för att ta sig ner på källarvåningen via cykelinfarten och man kommer inför dörren och lampan inte alls fungerar och man ba EH OK och sätter igång ficklampan på mobilen i hopp om att den skall lysa upp tillräckligt mycket, samtidigt som man lyssnar på en True Crime-podcast och är allmänt jittery as is, och lyckas komma ut ur den faktiskt även i lampljus läskiga cykelkällaren ut i RESTEN av källaren som är precis lika svart den? Med is i magen och ficklampan hårt i handen tog jag mig mot hissfan och upptäckte att alla branddörrar gått igen och gått i lås, så jag fick snällt vända om och gå samma väg ut igen – inte alls läskigt, jag lovar. Sprang upp de sista trappstegen mot ytterdörren. Hepp. Gick vändan förbi gymmet på tillbakavägen (mot porten där jag bor) och såg att det där satt en lapp från EON att de hade stängt av strömmen för en timme. DET VAR JU INGET SOM STENA BRYTT SIG OM ATT INFORMERA OM!? Tack. Tack som fan. Kommer aldrig att rekommendera er till en enda själ, det lovar jag. Så sjukt mycket problem som det har varit med hur de sköter huset jag bor i så skulle jag fan inte ens önska det på min värsta fiende. Eller jo, han kan få bo där. Han kan få ta över min lägenhet. Det blir nice.

Stenarepresentant kom ut genom branddörren när jag kom till porten och jag tog mig upp den vägen. Smal, kolsvart trappa. Tacka fan för att det fanns en kass ficklampa på mobilen. Väl hemma var jag hungrig, stressad och sur. Strömmen gick på igen 18:20, dvs en halvtimme efter att jag kommit inför dörren. Tog min dusch, fixade middag och tog sedan en promenad över till Eva för att lämpa av en grej hon skulle ha. Sedan gick jag hem och lade mig och somnade väl ganska snabbt ändå? Nästan 23k steg på Fitbiten.

Idag ringde klockan halv fem och jag ville fan inte träna. Tänkte först snooza eller ställa fram larmet helt, men kom fram till att en långpromenad till kontoret inte vore helt illa, så jag gick upp, klädde på mig, packade ner en ren, torr tröja i väskan + en näve smink och gick sedan en mil till kontoret. Det var skönt. Jag var sjuuuukt trött på slutet men det var skönt när jag kom fram och fick slå mig ner i min datorstol och dricka min frukostsmoothie och kunde vara nöjd över att redan ha 12k steg på Fitbiten. Woop! :)

Men ja. Ugh. Gårdagen. Fyfan. Jag är så sjukt trött på hur illa vi ofta behandlas av hyresvärden. Det är rent pinsamt hur dåligt de är? Det här med att hissen fastnar hela tiden, att de stängde av hissen i ett dygn med 8 timmars förvarning, att de glömde slå igång vattnet den där gången så att hela trappuppgången var utan vatten i 6 timmar, eller den gången då varmvattnet försvann på en torsdag morgon och inte var igång igen förrän efter jobbet på tisdagen, eller när jag flyttade in och de hade glömt att sätta på elen i min lägenhet? Det värsta är ju att det är Securitas som fått fixa cirka ALLA dessa problem. Stena själva? Nah. ”Vi har slutat nu” skanderar de glatt efter 13 en fredag när varmvattnet fortfarande saknas, eller man står där med nyckeln i hand och just har flyttat in i en lägenhet där det inte finns någon el. Jag vet inte ens vad man har för rättigheter som hyresgäst? Det är hur som haver enormt tröttsamt, och det gör mig stressad när jag inte vet ifall jag ens kommer att kunna komma hem (eller UT!!) om dagarna. Fan också.

Men men! Idag skall jag försöka matcha gårdagens stegmängd, är tanken. Skall även sminktesta inför lajvet + försöka få klart de sista grejerna som behöver fixas innan det är dags att packa och så vidare :) Jag har köpt det mesta av det som köpas skall, så skall gå igenom mina listor (jag har tre) och se vad som saknas och vad som har prio osv :)

Ni får ha en bra tisdag! :)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: