Gotland – en massa bilder :)

P1060929

Flygresan i fredags gick väl bra, bortsett från att det var oerhört skakigt vilket slutade med att jag blev väldigt illamående och försökte sova bort resan. När vi landade i Visby var jag åksjuk, trött och enormt opepp på att sätta mig i en bil och köra, men så fort jag hämtat ut bilnyckeln och tagit mig utanför flygplatsen kändes det bättre. Jag hade en gullig liten Volkswagen den här gången, och min plan med parkering utanför pizzerian (dvs att INTE parkera utanför pizzerian utan sno en parkering utanför affären bredvid) gick väldigt bra. Nästa gång ställer jag mig utanför pizzerian! :)

Parkerade sedan utanför mommo och var väldigt nervös över min parkering tills jag insåg att ALLA ANDRA BILAR står parkerade på samma sätt som min och att ingen skulle kunna gå ut och peka på min bil och säga ”Den här, DEN bilen är det Carina har parkerat! Gud vad dumt den står!” och då släppte parkeringsångesten helt. Jag KAN ju.

Vi åt pizza (vilket det inte finns något fotobevis på pga glömde kameran i bilen) och tittade på TV och sedan gick vi och lade oss. På lördagen stack jag ut och sprang (W3R1) efter frukost (SKITJOBBIGT för övrigt – W3R2 idag och jag är skepp – skeptiskt pepp) och sedan hoppade vi i bilen och tog oss ut till Hoburgen. Vägarna på Gotland är så sjukt tacksamma att köra på! Väldigt lite stressande trafik, hastigheten ligger i 70-80 km/h (50 i Visby/samhällena) och det finns få saker som slår den gotländska landsbygden i maj. ALLT var täckt av blommor och grönska och betande djur och vi var så sjukt nöjda båda två.

Enda problemet var att min pollenallergi löpte amok och jag trots både piller och nässpray satt och kliade, snorade och nyste en bra stund innan det äntligen började ge med sig :P

P1060961

Mommo bjöd på lunch på Majstregården! Jag tog kallrökt lax med någon form av majonnässmör till; mommo tog in ”rödspättor” (som det stod på menyn) och blev väldigt förvånad över att hon fick mer än en. Alltså ja, men samtidigt stod det i plural på menyn? :D

…och så efterrätt, såklart:

P1060967

Det är lag på att man skall få äta saffranspannkaka till efterrätt! Notera även glasskulpturen av Hoburgsgubben i bakgrunden! :)

P1060980

…och här har ni The Real Deal; Hoburgsgubben i egen hög person! Med gulmålad näsa, eftersom man annars inte alls faktiskt kan urskönja att det ÄR en gubbe, haha :D Gotland ♥

Sedan åkte vi in till stan igen, vilket gick lika bra som utvägen bortsett från att min högra häl – gaspedalshälen! – började flippa och bli stel och öm efter tre timmars bilkörande för ovan förare. När vi var hemma var vi båda sega, men jag ville få sträcka på benen så jag lämnade mommo en stund och tog en promenad in till stan + Botaniskan för att ta lite kort på blommor och köpa lite stuff jag skulle ha med tillbaka till Malmö. Jag såg även tre brudpar, så det var ju trevligt :)

P1070008

P1070013

Jag älskar mitt Visby ♥♥♥

Sedan gick jag hem till mommo igen, och hon åt pizzarester från fredagen och jag åt chips och vi tittade på svenska underhållningsprogram och sedan gick vi och lade oss.

På söndagen hjälpte jag mommo med korsordet och sedan tog jag en promenad bort till Linds och köpte en liten rosbuske till mommo från mig och mamma i Mors Dag-present :))

P1070036

Sedan åt vi lunch och tog en promenad ner på P18 för att lämna in hennes korsord, och sedan satt vi bara på soffan och pratade tills det var dags för mig att åka.

Det gick efter en stund bra att tanka (jag är så ovan! och den pumpen är knäpp!) och så fort det var klart så körde jag ut på flyget – där jag inledde mitt avslutande äventyr med att missa min avfart och jag därmed fick köra en vända inne på parkeringen innan jag kom rätt. Det var ett problem som var enkelt att åtgärda :) Jag var nervös inför själva parkerandet eftersom jag skulle in mellan två bilar, men trots att jag såg en parkering där jag bara behövde ha en bil på ENA sidan av min bil så valde jag den tightare platsen och med tungan rätt i mun hamnade jag exakt där jag ville. JAG KAN JU.

Sedan postade jag en skrytglad status på Facebook om att jag är bra på att köra bil och fick massor av likes, så uppenbarligen tycker folk att jag borde hävda mig själv oftare, haha :D

Efter en viss försening med det hemresande flyget var jag på plats i Malmö och hamnade på en buss där chauffören 1. snackade skit om den andra bussens chaufför/sin kollega, 2. körde utan bilbälte, 3. satt och smsade under körning, 4. körde mot rött minst en gång. BRA KILLE! Rimlig chaufför! Allt är bra! Välkommen till Malmö!!

Jag gick och lade mig tidigt men kunde inte alls somna igår, så jag fick ställa in morgonens gympass men har kläder med mig för att springa i eftermiddag efter jobb. Jag har haft en väldigt bra helg på Gotland och både jag och mommo har massor av fina minnen vi delar nu. Det här får vi göra om!

Det blir förmodligen tre turer till ner till Gotland innan sommaren är slut, som det ser ut just nu. Skall kolla på mer detaljer för det så fort jag landat i mina rutiner igen.

Jag hoppas att ni har haft en trevlig helg + Mors dag ni med! :)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: