Gotlandslördag :3

P1030049

På lördagen åt jag frukost med mommo vid halv nio och sedan drog jag på mig mina paltor och stack ut på en promenad. ”Jag är hemma vid tre-fyra!” påstod jag (det stämde inte – Visby är mindre än jag har för mig/jag är snabbare än jag tror så jag var stan runt och hemma igen tills ett, lol) och tog mig ner till havet där jag andades djupa andetag och bara beundrade det ilsket gråblågröna som är Östersjön.

P1030050

En blåsig men otroligt vacker dag. FÅ saker kan slå det vilda bruset av vågor som slår in mot strandpromenaden med den gråa ringmuren i bakgrunden. FÅ SAKER.P1030058

Arga, underbara. Det känns som att jag tog tusen bilder på havet och de stora vågorna, men det var svårt att låta bli liksom? SÅ DJÄVLA FINT.

P1030067

När jag nådde Kärleksporten tog jag mig in på insidan och stövlade runt i botaniskan – som dock var typ helt död? Såg ett par snödroppar, men inget annat blommade just nu. Hepp. VAR SÅDAN DÅ.

P1030089

Jag tog mig upp till Kränku istället och köpte lite te. Jag ville även köpa min favoritklubba, men den var slut. I retrospekt mycket bra, jag borde verkligen inte äta allt detta socker alltså. 4realz. Sedan gick jag inom La Vie och beklagade att Hantverksgården har stängt (liksom what? Hantverksgården har ALLTID legat där! Tydligen stängde de i November. Detta är jättekonstigt!) och köpte varsitt rött gotlandsägg åt Rigmor och Yvonne som de skall få i påskägg för att det är bra julpynt. Alltså: I påskägg får de varsitt julägg i form av ett rött gotlandsägg. Makes sense, yes?

P1030101

Sedan trallade jag vidare upp till ICA Maxi där jag skulle köpa finkött åt mig och kaostanten till middag. De hade inte alls så bra utbud på kött som jag inbillat mig, så jag köpte lite besviket ryggbiff och långkornigt ris och Bearnaise Provencale och gick lite snabbt inom Växthuset Linds och köpte bebispåskliljor till mommo innan jag var tillbaka hos henne igen.

Jag var såpass trött efter 15 kilometers promenad att jag lade mig för att vila en stund. När jag vaknade TRE TIMMAR SENARE (herregud) så hade världens gulligaste kaostant varit inne och bäddat om mig med en filt för att jag inte skulle frysa. MITT HJÄRTA ALLTSÅ ♥♥♥

Jag lagade middag åt oss och det visade sig att a) mommo kan inte äta ryggbiff pga alldeles för segt samt b) man kan inte för fem öre skära ryggbiff med hennes otroligt värdekassa matknivar så jag fick ta en köttyxa till borde för att lyckas äta min egen köttbit. LYCKAT. Sedan tittade på vi TV hela kvällen och gick igen och lade oss vid elva. Jag läste lite tills jag somnade och sedan, öh, sov jag. Uppenbarligen.

Idag åt vi frukost och jag gick iväg och lade hennes korsord på lådan och sedan tittade vi på storslalom på TV tills det var dags för mig att promenera iväg till flygplatsen, med ett löfte om att jag kommer och hälsar på henne så snart jag kan. Saknar henne redan. Jo, och så fick jag prata med en gubbe i telefon pga hon hörde inte vad han sade och han bad mig hälsa henne att ”Bertil mår dåligt, MYCKET dåligt!” och han berättade att han hade varit död två gånger det senaste året och jag ba ”oj wow what” och sedan sade han TACKÅHEJ och lade på och jag framförde nyheterna till mommo. Mommo visste först inte vem han var, men sedan kom hon på att det är gubben som brukade hjälpa henne köpa julgran och då blev hon lite sur för att den senaste gången han skaffat henne en gran för fem år sedan hade granen varit så ful att det förstört hela helgen för henne. Jag älskar banne mig denna drattans bittra kaostant till månen och tillbaka! ♥♥♥

För övrigt hade hon kvar kaosljuset hon blev så sur på sist jag var där :D Vi eldade upp det. Jag köpte inget nytt. :D

Flygresan hem gick bra. Jag har under helgen gått 18k+ under fredag + lördag och nästan 15k idag. BRA GREJER. Trött i benen nu. Nu skall jag lägga mig och läsa en stund innan jag skall sova. Imorgon blir det vilodag re: träning och på tisdag skall jag gymma. Jag hoppas att internet fungerar på kontoret nu.

Hoppas att ni har haft en trevlig helg! :)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: