W1R1 eller inte

Screen Shot 2015-10-27 at 08.04.53

Läge att införskaffa en sådan här, tänker jag. Det är mörkt på morgnarna, i synnerhet när man är iklädd mörka träningskläder och vill kunna jogga utan att bli påkörd. Och när jag säger ”vill kunna jogga” menar jag också ”kunna jogga utan att hela vänsterbenet flippar ur och gör skitont för att jag tydligen överansträngde det förra veckan vafan”. Ugh.

Jag gick upp tidigt imorse för att jag tänkte påbörja Zombies, Run! 5k-träningen igen. Eller ja, i rätt ordning tar vi det:

Förra veckan gick jag minst 15k steg om dagen för att jag vill, och för att jag tävlade mot andra på Fitbit. Jag vann på 89k steg över 5 dagar, gött mos osv. Under fredagen när jag går från jobb och uträttar mina ärenden börjar jag känna av smärta ”på” vänster smalben, dvs fotryggen och uppåt mot knät. Jag går långsammare och det känns bättre. Sedan lugnade detta ner sig – jag märkte inte av det vare sig under lördagen (12k steg) eller söndagen (3k steg) eller större delen av måndagen. Gött, det har redan givit med sig! Jag tog en promenad på en timme igår, och när jag var såpass långt iväg att jag hade lika långt hem som jag hade gått så började det göra ont igen. Jag försökte att ”gå bort” det, men det enda detta resulterade i var att det började göra ÄNNU mer ont. Feck… Jag haltade hela vägen hem och sedan tog jag det lugnt resten av kvällen. Somnade tidigt, med siktet instället på w1r1 idag. Gick upp, benet kändes ok. Klädde på mig, stack ut – och mitt under ”10 minutes warmup by walking” började det göra ont. Fan. Testade att springa lite och det kändes bättre en stund (man sätter ju ner kroppsvikten och trampar annorlunda när man springer jämfört med när man går) men sedan gjorde det ont igen. Helveteeeee.

Så ja. Haltade hem, resignade från veckans stegtävling på Fitbit, tog en dusch och tog sedan bussen till jobbet. Skall ta bussen hem också. Jag är inte alls nöjd, jag ville ju gå. Jag vet att om jag bara låter det lugna sig ett par dagar så läker det och sedan kan jag träna med benet igen utan problem, men det gör mig inte mindre irriterad/frustrerad NU. Jag har ju en 5k att springa den här veckan också, men får ta det på söndag då och vila fram tills dess. SUCK.

Annars är det bra. Solen har skinit flera dagar i rad nu och jag märker verkligen skillnad i energi och mående. Att det är städat hemma gör ju sitt för att underlätta, också.

Gårdagens körlektion gick bra – väldigt bra! Om jag nu bara kan visa inspektören imorgon att det är så bra jag faktiskt kan köra så kommer jag att ha körkort imorgon utan tvekan. Jag måste bara lyckas hålla nerverna under kontroll, liksom. Det gör mig nervös att köra med en helt ny människa i bilen – jag är så van vid att köra med Mentor och det fungerar väldigt bra. Jag har ju haft lite knaskörningar när jag har testat med Jörgen och Lasse också, liksom. Det är något precis i början som gör det lite awkward. Men jag skall göra allt jag kan för att klara detta imorgon! KVINNOR KAN osv.

Okej, ha en bra dag. Jag skall tvätta och friska upp minnet vad gäller inre och yttre kontroll av bilen så att jag klarar säkerhetskontrollen imorgon. Allt är lite spännande/nervöst liksom.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: