Money makes the world go around

Screen Shot 2015-08-26 at 15.47.15

DET ÄR BOKAT NU HÖRNI. Herregud.

Vi kan ju låtsas att jag inte är nervös. He. Hehe. HeheheeEHEHee. Eh. Hjälp?
Men jag har en månad på mig. Jag har bokat till ett par körlektioner för att träna mer med lärare och jag skall plugga teori tills ögonen blöder och hjärnan smälter. Och jag försöker få inpräntat i skappen att ett misslyckande INTE är slutet på världen. Jag är inte en sämre person eller en sämre förare ifall jag inte lyckas på första försöket. Jag är inte dum i huvudet ifall jag måste göra om teoriprovet två gånger. Men jag KOMMER ju såklart att göra mitt bästa för att lyckas på första försöket – om inte annat för att det är det mest ekonomiska alternativet, ha.

Men ja. Alltså. Apropå ekonomi, håll i hatten nu – här kommer dagens värsta ilandsproblems-rant (får man ens gnälla om detta liksom):

Vi fick ju stock options från företaget, en mängd aktier som skulle sättas in på våra portföljer uppdelat på fyra år i rad. Vi hann få ut dessa aktier vid två tillfällen, men sedan blev företaget uppköpt och togs av aktiemarknaden. I samband med detta beslutade de sig för att ge oss återstoden av dessa pengar på ett bräde, och direkt som kontanter istället för via aktier som skulle behöva säljas och skattas på och whatnot. Och jag vill inte verka otacksam eller vara en dålig människa om detta – jag är verkligen supertacksam och det här är skitnice, MEN:

De djävla pengarna. Allt detta strul. All stress omkring hela grejen.
Det börjar med att vi alla får varsin check på beloppet det gäller. CHECK. Hallå, åttiotalet ringde… Allright. Jag och spaam gick ner på banken ihop och skulle lösa detta, vilket visar sig ta runt en timme och en djävla massa ”Kan ni inte bara be dem att sätta in pengarna på era konton istället..?” NEJ DE VILL INTE LÖS IN CHECKEN PLS. Sedan tar det cirka fyra veckor innan pengarna dök upp, och då har de tagit en okänd summa i avgift (300-500 SEK, kanske?) Allright. ”Kul grej” är dock att det hela blivit dubbelskattat, för USA tycker att de saknar ett papper jag skickade dem för ett par år sedan och jag behöver därför skicka in detta papper IGEN + skicka brev till företaget som löser utbetalningarna där jag ber dem att släppa den summa de tagit i skatt och skicka dessa pengar till mitt konto eftersom vår ekonomichef hade sagt att det skulle gå bra nu, att hans kontakt på företaget i fråga sagt att ”vi löser det!”

MEN NEJ.
Vi var tre pers som skickade våra brev tillsammans.
Person 1 har fått sina pengar överförda via bank.
Person 2 har fått hälften av pengarna överförda via bank och resten på check.
Person 3, JAG, har fått ett mail (inlett ”Dear Sir/Madam” vilket låter så djävla nigeriabrev men det ÄR legit) att de igår skickade mig en check. EN CHECK. IGEN. Detta innebär att jag först får vänta 15 business days på den djävla checken, och sedan upp till en månad IGEN på att få checken inlöst och jag vill bara slita mitt hår här hörni.

Jag vill inte vara eller verka otacksam, jag vill bara att detta skall vara smidigt och bra och nice. Det är just nu varken det ena eller det andra. Och meningen var ju att jag skulle använda de här checkpengarna till att betala och boka resa till Filippinerna i jul med… Mm, jag får väl vänta TVÅ MÅNADER TILL innan jag kan göra det då. För det innebär ju inte att flygstolspriserna går upp eller att allt blir väldigt stressigt och dumt.

obs kommer att ta pengar från mitt sparkonto till biljetten istället men alltså. ALLTSÅ.

Jag behövde bara få klaga. Jag är så irriterad på detta, och jag känner att jag inte riktigt kan klaga på det eftersom det verkar otacksamt att ens ha MAGE att nämna att detta med gratis pengar är en dålig grej. Jag hade bara velat ha det utan strul, det är allt jag ber om.

Nåväl.

Tvättade igår + byggde ihop hyllorna till badrummet. Blev supernöjd med resultatet och överväger skarpt att köpa en tredje hylla också. Kommer nog att göra det när jag har tid, faktiskt.
Vet fortfarande inte ifall Martin kommer imorgon eller ej, vilket är lite stressande. Jag har ett par timmars arbete hemma ifall jag vill att lägenheten skall se trevlig ut när han dyker upp, och om han INTE dyker upp så kommer jag att ta det i helgen i lugn och ro istället.

Har jag tur har jag ett par roliga paket att hämta ut efter jobb också. Och så skall jag på lunchen ta mig till Lagerhaus och köpa en matta. Och kanske köpa strumpor på Stadium. Vi får se. (sjukt intressant, eller hur)

Men ja. Gnäll gnäll, stress stress, matta matta.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: