Kategorier
Looks Meta

Tillbaka till mina rötter

tumblr_ns7kgllg761swv52fo1_1280

Så. Det ärkesmygiga jag har hemlat med på sistone är alltså att jag försöker få tillbaka min naturliga hårfärg. WHAT! Ja, precis. Jag tänkte gå fulblond igen. Detta har inneburit flertalet blekningar och konstiga försök att få ur hennan – resultatet av detta ser ni på den vänstra sidan på bilden här ovan.

OKEJ KORT DISCLAIMER
Henna är SÅ DJÄVLA BRA om man vill vara rödhårig! Det går inte ur, färgen falnar inte och varje gång man färgar är som en kur för håret = håret mår skitbra. Woop! Det är också helt utan kemikalier, är billigare än att färga kemiskt och typ femton andra bra grejer. MEN. Om man vill ha ur hennan så är det alltså i stort sett omöjligt. Omg.

Det värsta var när jag testade en produkt som heter Colour B4: enligt internet är det lite 50/50 ifall den har någon effekt på hennafärgat hår, men det är ju good enough odds liksom. Den hade NOLL effekt på mitt hår – bortsett från att håret under två veckors tid luktade ruttna ägg så fort det blev fuktigt/blött. Um… Stanken försvann helt efter första blekningen. Första blekningen var helt okej, den fick bort en hel del av det röda samtidigt som den inte verkade förstöra håret särskilt mycket alls. Detta var vad som fick mig att våga mig på blekning #2, vilket fick mitt hår att skrika STOPP FÖR HELVETE och kännas jättetrasigt. Oops.

SÅ. Fast forward, jag bokade en frisörstid i fredags efter att jag besökt salongen och visat upp mitt fruktansvärda hår, och det var alltså det som var mitt ärende igår. Efter fyra timmar i frisörsstolen (stolen var jätteobekväm men jag fick ett par kakor så det gick bra ändå) (nom nom kakor) så såg jag till slut ut som på den högra bilden; Håret är lite kortare – det skulle ändå toppas, så det är inga konstigheter alls i den nya längden – (det ser dock kortare ut än det är pga fick det lockat :))))) och håret är väldigt mycket mörkare. Man skulle kunna kalla färgen ”mörkbrun”. Meningen är att allt eftersom jag duschar och tvättar håret på normalt schema så kommer håret att ljusna och allt mer gå i ton med min naturliga hårfärg. Jag kommer att låta bli att göra något alls med håret nu framöver (vad gäller färgning osv alltså) och låta håret bli helt friskt igen innan jag KANSKE kan våga mig på att köra en ljusare ombre från topparna upp.

För övrigt vill jag bara säga att produkten ”Olaplex” som finns hos vissa salonger är helt djävla sjukt awesome och vilken effekt det har på trasigt hår??? Mitt hår känns verkligen friskt och glatt numera. Woop! :)

Så ja. Just nu rockar jag mörkare hår, så får vi se när det blir färgen det ”skall” vara :)

Tack SKILLS Malmö för räddningen av mitt hår ♥
Kan verkligen rekommendera SKILLS ifall någon malmöboende som eventuellt läser här skulle gå i ”nytt hår”-tankar! :) http://www.skillsmalmo.se

Det var allt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *