I AM DEATH, NOT TAXES. I TURN UP ONLY ONCE.

tumblr_nl44qySKC81swv52fo1_1280

Sir Terry Pratchett dog idag.

Mannen som introducerade mig till fantasy. Jag vann ”I lagens namn” (aka ”Guards, Guards!”) som förstapris i en novelltävling när jag var 15 år gammal. Jag minns inte när jag började läsa honom på engelska istället, men det var så djävla mycket bättre.

Jag har skrattat så att jag kiknat åt hans böcker. Jag har tusen hundöron på sidor som har något sådär alldeles särdeles extrakul eller finurligt eller filosofiskt på dem (jag hundörar mina böcker bäst jag vill, shut up). Jag läser om flera av hans böcker varje år. Jag tittar på de underbara filmatiseringarna som gjorts på en del av hans verk (Hogfather, Going Postal, The Colour of Magic) och jag älskar det.

Och nu, 66 år gammal, så har han somnat in.

_81605423_5b9ae1aa-1705-401f-91eb-f62078987da5

Det är sorgligt. Det gör mig ledsen. Det kommer inte att komma några fler böcker av Terry Pratchett. Det blev verkligen ”The End” här.

Jag är bara väldigt glad över att ha levt halva mitt liv med hans böcker.

Tack för skratten och för att vi fick ta del av din värld, Terry ♥

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: