Det här med vikt, dårå

DSC_0298

66 cm om midjan imorse.

Vill ni veta varför man skall skita fullständigt i vad det står på vågen? För att vågen ljuger/säger inte hela sanningen. Folk hetsväger sig och gråter för att de inte går ner i vikt, men det spelar verkligen cirka NOLL och INGEN ROLL. Jag har tappat 3 cm om midjan på 3 veckor. Detta syns på hela kroppen; I ansiktet, på armarna, på midjan och magen och benen. Detta KÄNNS i hela kroppen. Jag är piggare, gladare, mår bättre i mig själv och sover lite bättre. Bra grejer!

Och vad säger då vågen om det här? Om mina tre bortjagade centimetrar och allmänna större slankhet på kroppen? …att jag har gått ner mindre än ett kilo. Precis så. Så varför hänger man upp sig på vad vågen säger när det enda den tittar på är vikten och inte var vikten sitter eller ens hur kroppen ser ut?

Ni vet att muskler också väger, va? Muskler väger men är smalare än fett.

fatvsmuscle

Om ni tappar kroppsmassa men behåller vikten så är det nog något annat än fett som väger, FYI. :)

Så nej. Bry er inte om vågen. Den säger inte ens halva sanningen, den ger bara en siffra man kan obsessa och må dåligt över. Det säger ju sig själv att det är en dålig grej, amirite?

Släng vågen åt helvete. Ta bilder. Ha kul. Strunta i vad andra tycker och älska er kropp för vad den är. Strunta i hur andra ser ut och hur andra känner inför hur de ser ut. Fokusera på er själva och vad NI känner. INGEN har rätt att säga till er hur ni skall se ut eller vad ni skall göra med era kroppar, ok?

Okej bra.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: