Helgen i bilder och ord

Martin och Rigmor satt hemma hos mig när jag kom från jobbet i fredags, och Martin lagade till en god wok på ris till middag. Vi promenerade med Rigmor till hotellet efter att vi ätit färdigt eftersom klockan hunnit bli nio redan, och sedan gick jag och Knipsarn hem och lade oss eftersom vi skulle igång tidigt på lördagen.

Vi mötte upp med Rigmor utanför hotellet runt elva och drog runt med henne i de här konstbutikerna som ligger vid Lilla Torg medan vi inväntade mamma och Thomas :) De dök upp vid tolvsnåret, och vi övervägde först att åka över till Danmark direkt och äta på O’Learys på København Hovedbanegård, men bestämde oss sedan för att käka på det O’Learys som låg på Malmö Centralstation istället eftersom svenska priser > danska priser när det kommer till mat (där > symboliserar ”bättre” och inte ”dyrare” i det här fallet, eh. Det var billigare i Sverige. ok? :D)

Efter vi ätit köpte vi biljetter och hoppade på första bästa tåg till Köpenhamn :)

DSC_0108

Tivoli! Nyss anlända och väldigt förväntansfulla. Vi kom fram med en timme till godo, så vi flanerade marknaden en stund innan vi tog oss till Glassalen där Crazy Christmas Cabaret skulle hållas :)

DSC_0115

DSC_0137

DSC_0123

DSC_0160

Efter showen – som var precis hur bra som helst, vi vek oss av skratt flera gånger! – så tog vi ytterligare ett varv runt på marknaden, mest för att jag ville få chansen att ta lite bilder efter att mörkret fallit också :)

DSC_0165

DSC_0178

DSC_0164

DSC_0208

DSC_0209

Så DJÄVLA varmt och skönt vid dessa glödande kolfat som stod utställda här och var! Ni anar inte hur djävla varmt det är kring dem??

DSC_0215

DSC_0222

Efter vi gjort färdigt Tivoli gick vi till Rosie McGee’s på andra sidan vägen och beställde in varsin hamburgare :) När vi var färdigätna tog vi tåget hem till Malmö istället, och studsade in och ut på ett par olika pubar innan vi hamnade på en uppvärmd uteservering på Drum Bar på Lilla Torg, där vi drack öl/vin innan jag och Martin övergav mödratruppen och trallade hemåt igen.

Imorse möttes vi alla på hotellet där jag och Knipsis blev bjudna på frukostbuffén av Rigmor, och sedan hade vi planerat att promenera runt nere kring Västa Hamnen, men eftersom det är regnigt, kallt och räligt ute idag så tog vi hem alla till mig istället, där jag och Martin bjöd på hemlagad tacopaj, sallad och två sorters såser. Göteborgsgänget åkte hemåt för en stund sedan så nu är jag ensam kvar, så min plan för resten av dagen är att ta ett varmt bad och sedan brodera lite framför Netflix tills jag tröttnar och går till sängs :) Klart nöjd med en väldigt bra helg! :D

Helgens nyord att lägga på minnet: Turpas. Det finns också en viss statistik över hur många granar Thomas kommer att fotografera, vi har vissa teorier rörande hans stora kärlek för pyntade julgranar… :D

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: