Bilder ur mobiltelefonen

Finfika!

Finfika!

C:a 300 plastflärpar??

C:a 300 plastflärpar??

Er favoritzombie

Er favoritzombie

Blommor på graven

Blommor på graven

Jag vet inte varför mommo sparar på cirka en miljard plastflärpar från brödpåsar. Jag kan förstå att man kanske har en sisådär 5-6 stycken liggande om man nu vill använda dem till andra påsar osv, men en hel bunke???

I min jakt efter vettigt recept på saffranspannkaka lyckades jag hitta ett recept som bara gjorde mig arg. Att ange saker som ”5/8 matsked xxx” och på samma recept ha ”1/4 dl yyy” är jättemärkligt. Är det antingen 5 eller 8 matskedar? Vill de verkligen att jag skall mäta upp fem åttondelar av xxx??? Matematiken stämmer inte. Jag surade lite och sedan lyckades jag hitta det recept jag alltid använder eftersom jag för ett par år sedan varit så bright att jag postat det till mig själv. Ha! Fuck you, skitdåligt skrivna recept!!

Och igår på flygbussen hem efter att vi landat på Sturup så hade jag ett ögonblicks total dumhet där jag verkligen, VERKLIGEN inte förstod vad busschauffören sade. Det har varit så fint att vara omgiven av folk som förstår precis vad jag säger och som jag förstår allt de säger – att vara tillbaka i Skåne igen var som en hink kallvatten i ansiktet. Sedan kopplade hjärnan igång igen och allt var som vanligt. Men jag har trivs med att få prata min egen dialekt utan att behöva hålla tillbaka på uttal för att folk skall lyckas förstå vad jag säger.  Gotland ♥

I nättras drömde jag att jag bodde på Vikingagatan igen, och att jag var döende. Vi drack någon form av mjölkig youghurt som var jättemärklig, för att det förhoppningsvis skulle skjuta upp den oundvikliga döden, och jag sprang runt och försökte rädda andra och mig själv och lösa allt omkring mig ifall jag nu skulle dö. Det var en märklig och väldigt obehaglig dröm. Inte jättenöjd när jag vaknade. Annars har jag sovit gott, men jag sover gärna gott *utan* konstiga drömmar. Hrm.

Det är måndag! Jag jobbar mån-tis, är på utbildning hos Unionen ons-tors och på fredag kommer Martin och Rigmor så jag skall försöka fundera ut något kul jag kan laga till middag tills dess :)

Ikväll skall jag städa och fixa lite hemma – imorgon har jag tvättid. #lifestylesoftherichandfamous

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: