Muskler, sömn och höstlängtan

16847_105385519479670_360669_n

Jag hade varit okej med att inte ha resultat alls efter att ha tränat fem dagar i sträck. Det hade varit lugnt. Men att midjan blivit en centimeter större både under onsdagsmätningen OCH imorse? Varför blir jag större när jag faktiskt tränar + håller koll på vad jag äter? …och om jag nu blir större, varför SER jag smalare ut!? FÖRSTÅR INGENTING. Jag vet att jag inte borde mäta varje dag, och att jag inte borde bry mig egentligen, men …jag blir sådär konstig. Det här är varför jag lyckades få mig själv att sluta väga mig, för jag blir tokig och till slut vägde jag ju mig själv tre gånger om dagen och försökte hålla koll på skillnader och argh. Jag borde ta tag i att ha EN dag i veckan då jag mäter mig, för att inte gå och obsessa över varför det skiljer en centimeter hit eller dit. Så nu utser jag högtidligt MÅNDAGAR till att vara min mätdag. Så.

För övrigt så har jag bestämt mig för att jag skall träna alla vardagar och vila på helgerna. Planen är att morgongymma så mycket det går, men som att t.ex. igår (innebandy) och idag (skall jogga med kollegor i eftermiddag) kunna byta ut morgongymmandet mot annan träningsaktivitet. Jag skall heller inte låta bli att träna om jag inte har en god anledning (typ sjuk) och om jag håller ut på det här i en vecka eller två så är det ju rutin för mig sedan och därför svårare att släppa taget om. Nu DJÄVLAR skall jag lyckas med det här, och inte släppa allt som jag gjorde efter att jag sprungit Midnattsloppet förra året.

Jag har satt en långsiktig plan på att jag vill vara ”en bättre version” av mig nästa sommar. Då har jag ett mål som ligger längre bort än ”om en månad skall jag springa det här” och som sedan fungerar som en katalysator i att få mig att släppa taget direkt efter. Jag skall på lajv nästa sommar (KH7) och det får vara min målpunkt. Håll siktet långt bort (men även sätta kortsiktiga, lättare mål för att hålla peppen igång :)) och jobba på det.

Igår när vi spelade innebandy så började jag reflektera över mina muskler. Jag har såklart träningsvärk i händerna (!!) idag men det kändes bra när jag plötsligt kunde känna av hur armmusklerna arbetade, hur jag inte blev särskilt trött i benen och den där punkten mitt mellan skulderbladen som låter mig veta att jag utnyttjar ryggmusklerna för hållningen. Woop! Från att ha misskött min kropp enormt under alldeles för lång tid så är jag så glad och stolt över att jag har lyckats ta mig dit jag är idag. Och fuck jante, för jag tänker vara precis så stolt som jag vill och kan!

Jag hade, trots joggrunda senare idag, planerat att gå upp tidigt och morgongymma idag, men jag har sovit dåligt och vill inte utsätta kroppen för tungt gymmande när jag är helt utmattad efter ytterligare en natt av värme. Jag har inte ens använt täcke på hela veckan, vilket är märkligt för att vara jag. Jag har ALLTID täcke, men just nu så behövs det inte. Alls.

Jag saknar och ser fram emot hösten. Jag vet att jag borde passa på att njuta av sommaren medan den är här osv, men åh. Svala dagar, kalla nätter, levande ljus, varm choklad, tv-spel på soffan, röda löv, regnskurar, varma kläder… Love it ♥

Nu skall jag sluta ranta och fortsätta med det jag höll på med ;) Tjipp och hej!

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: