T- 3 dagar

Vi börjar med en statusuppdatering på min lajvlista:

 • Byxor √ (behöver bara knäppning/snörning framtill)
 • Jacka – ärmar färdiga, jobbar på livet
 • Skjorta √ (använder mina två gamla)
 • Hatt  – Saknar fjädrar √
 • Stridssele √
 • Hjälm √
 • Gasmask √
 • Goggles – Nej.
 • Vapen – saknas
 • Gefreiter-band – saknas
 • Cuntpiece – saknas
 • Skinnhandskar 
 • Bälte √
 • Filtar och dylikt till sovplats – saknas
 • Karaktärsbeskrivning √
 • Resa t/r √? Kanske fixat.

Jag byggde en hatt i helgen. En redig teller-barett, och bortsett från fjädrar och hakband är den helt färdig. Jag känner att alla mina grejer jag håller på med är TYP färdiga, men det är ganska mycket finlir kvar på det mesta. Jag åker på torsdag någongång, vilket ger mig tre kvällar på mig att fixa allt ovanstående + skriva fem brev + brodera 3 gruppmärken till + färga håret + hinna ut på stan för att fixa allt som skall fixas därifrån. Stressad, jag? NÄ ABSOLUT INTE. Men det löser sig. Problemet är mest att jag har nått den där punkten i min stress när jag blir totalt mañana mañana och det är inget bra, det är då jag blir långsam och seg och sätter mig vid datorn och surfar en stund istället.

Plan för idag: Fixa småsaker på stan (HITTA HANDSKAR) samt komma någonvart med jackan. Jag har ju den enormt stora fördelen att jag har en sådan där finfin provdocka som jag fick av mamma i julklapp, som jag har ställt in efter mina mått och som jag därmed lätt kan arbeta på. Så ja, inga ursäkter, bara GÖR. Skall sy ihop ärmarna också, men det hinner jag fortfarande. Jag är väldigt nöjd med min idé för ärmarna och hoppas att slutresultatet av jackan verkligen ser ut precis sådär som jag har i huvudet att det BORDE se ut.

Här är en preview på mitt gear so far, som ni ser saknar byxorna något som håller ihop dem framtill, därav säkerhetsnålar osv:

DSC_0306_1

Det kommer en bättre bild så fort jag har allt gear under kontroll, jag lovar. I värsta fall får ni några bilder efter lajvet, jag tänkte kolla av möjligheten att få med mig kameran :)

LÄTTNADEN när man efter avslutad mens har krympt 3-4 cm runt midjan. Gudars skymning så bloated jag var, och jag hade så fullständig kroppsångest att jag mådde dåligt över det. Ni vet, när man på lite över en vecka plötsligt blivit 4 cm större?? Inte en bra känsla. Om en vecka börjar jag simträna, så då kommer jag förhoppningsvis att reda upp muskulaturen av min kropp också. Om jag lyckas hålla igång med att simma (och låret tillåter) så tror jag att det är mycket bra för min rygg och nacke :)

Martin kom ner i lördags, och sedan satt vi mest och pratade i helgen. Igår var Top Gear-söndag och vi tittade på typ tre avsnitt. Mycket bra. Känns jättetråkigt att jag blir utan honom nästa helg, men jag behöver ibland göra saker själv också, som lajvet t.ex.

Jag har FORTFARANDE inget varmvatten hemma. Skall ringa hyresgästföreningen idag och fråga vad jag har för rättigheter här, jag är inte supernöjd över att betala hyra för något jag inte får + tvingas koka stora mängder vatten för att t.ex. kunna diska. Det innebär att mitt elförbruk plötsligt rusar upp, för det är spisen som får dra det tunga lasset. Sjukt ocharmigt. Jag är väldigt glad att jag har gymmet precis på knuten, för jag hade blivit tokig om jag inte kunna få ta en varm dusch på morgnarna. Urgh.

Okej, nu har jag saker jag skall komma igång med att fixa. På lunchen jag tänkte jag ta en snabb runda ner på stan och se ifall jag kan komma åt att fixa lite grejs som ligger i närheten av kontoret. Vi får se hur det går med allt – ni får gärna hålla tummarna för mig ;)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: