Nattlig skräck

boken

Jag lade mig, jag läste, jag somnade. Och sedan drömde jag. Och från mina drömmar vaknade jag av att jag skrek utan ljud. Härligt. Verkligen. Love it.

Det hände så mycket i min dröm, jag kan inte ens minnas en bråkdel av det, men jag minns havsmonstret som någon plötsligt drog ut från ett skåp bredvid där jag satt, och visade upp och berättade om det. Monstret var inte jättestort, men det var fruktansvärt äckligt. Det bestod typ av ringformade tentakler med taggar på, och man kunde se giftkörtlarna pulsera och göra sig redo. Den skiftade i lila och grön till färgen, och giftet den spillde ut var vitt, och den var alldeles, alldeles för nära mig. Och jag bad dem snällt, Ta bort den. Ta bort den. Ta bort den, snälla. Och när de inte lyssnade utan lät den ligga kvar så började jag till slut skrika åt dem. TA BORT DEN TA BORT DEN, men den togs aldrig bort. Jag vaknade här, som sagt var, och låg och stirrade upp i taket och försökte komma till ro. Jag tror att jag somnade om, men klockan ringde strax därefter.

Så nu är jag nyvaken, halvt skräckslagen och alldeles för trött. Skall hoppa in i duschen och sedan packa mina träningskläder och gå till jobb. Utanför fönstret har snön smält bort igen. Hej vinter, kul att du tittade förbi…

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: