Majonnästrollet

IMAG0663_1

Det är bara November, men jag har redan börjat lyssna på julmusik. Jag fick en sådan där riktig humörsvacka igår pga ägglossning osv, och jag försökte febrilt komma på något sätt att lugna ner mig så att jag inte skulle gå ballistic på irriterande faktorer omkring mig. Efter lite testande av olika playlists som annars brukar få mig på rätt köl testade jag julmusikplaylisten, och det fungerade. Att jag senare under dagen fick en mugg glögg gjorde ju inte saken sämre, kan tilläggas.

Och mitt i julmyskänslan så kan jag såklart inte låta bli att tänka på Anna. På hur vi mötte henne vid båtterminalen där en sen kväll och hon kom gående över den öppna landgången i snålblåsten och snöfallet och hon lyckades lura mig att hon hade klippt av sig allt hår. Eller den gången (kanske samma?) som pappa tog hem en femkilos-hink majonnäs från affären för att trolla Anna, eftersom hon älskade att ha majonnäs på cirka ALLT hon åt. Minen hon hade när hon öppnade svalen och såg hinken haha :D
Och det gör mig nostalgisk och vemodig och jag saknar.

En gång när jag var kanske 10-11 och precis hade börjat skriva dagbok så lät jag henne läsa den. Det stod ju inga konstigheter, liksom. Och hon skrev i marginalen på första sidan att ”även pojkar växer upp till män” eller något sådant. Har jag vuxit upp till en man än, Anna?

anna_carina

Drömmarna var sammanhängande och oroväckande. Jag minns inte riktigt. En hiss som var en biltvätt. Ett hemligt rum bakom, där mina vänner befann sig. De vill inte vara med, de ville inte komma ut. Men vi var tvungna att göra något. Ett uppdrag? Något vi inte ville. Jag vet inte mer, men det var jobbigt.

Började sticka en halsduk åt mamma igår. För jag kände för det. Garnet var mycket tunnare än jag hade tänkt och halsduken blir därmed väldigt tunn, men det blir nog bra. Det känns bra. Jag tror inte att supervarma tjockhalsdukar är hennes kopp té, så.

Idag har jag KANSKE en tvättid. Jag är inte säker. Bokningssystemet i vår tvättstuga är lite eftertokigt, så jag får knö ner vid 17 och se ifall jag blir insläppt i stugan eller ej. Jag hoppas att jag har en tvättid, jag börjar få slut på kläder igen :P 17-23 så hinner man få ganska mycket tvättat, så.

Nåväl. Dags att runda av och återgå till jobbläge. Jag sitter med en väldigt dryg och knepig uppgift och jag vet inte riktigt om jag kan få till en lösning på den. Gnöh. Det är frusterande, men lyckas jag lösa den så kommer jag att känna mig oerhört nöjd. Vi får se hur det går. Kram på er.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: