Det här kommer att kännas imorgon

tumblr_mntesvRrqn1sq03aho1_500

Min snälle kollega Phelian köpte ju ut ett par vikter åt mig i helgen, som så vackert stod och väntade på mig på kontoret imorse. Väskan väger 15 kilo och jag lyckades knappt lyfta den från platsen den stod på, så jag avgjorde ganska kvickt att det var vettigast att plocka hem det mått vikter jag faktiskt skulle klara av att lyfta. Det blev allt som allt 3,5 kilo per hand att bära, och det var ingen lätt bedrift. Jag vet att folk tror att jag överdriver i hur enormt svaga armmuskler jag har, men jag hade ganska stora problem att få hem de där 7 kilona utan att behöva stanna flertalet gånger eller grimasera pga ömma armar. Nåväl.

Kom hem, gjorde ordning en frisk tonfisksallad (som jag suttit och fantiserat om hela dagen, så gott!) och sedan lät jag maten smälta en liten stund innan jag gav mig i kast med att faktiskt träna med vikterna.

Med 3,5 kilo per hantel så lyfte jag dem i en halvcirkel från höften och upp till axlarna, 8 gånger 6 lyft. Sedan plockade jag av vikterna och lyfte bara ”pinnarna”, 1,5 kilo per hantel och gjorde övningen som (förhoppningsvis!) syns i gif:en här ovan.

Nu bränner det satan i axlarna på mig och det känns i biceps att det kommer att vara väldigt tråkigt att lyfta saker imorgon. Tuggade i mig en proteinbar med blåbärssmak för att försöka boosta musklerna lite, så jag tänker LÅTSAS att det pga det kanske känns liiite bättre imorgon. (hush now, låt mig inbilla mig saker idag när jag fortfarande har lyxen att vara blåögd vad gäller tyngdlyftningens inverkan på ovana muskler)

Min goda sallad innehöll för övrigt:

1 stor tomat
1 halv rödlök
1 halv gurka
1 halv burk majs
1 burk tonfisk i vatten
1 röd paprika

Nom nom nom. Blev över så att jag har en lunchlåda eller middag till imorgon också! :)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: