Slut shaming, synd om förövarna & she had it coming

Slut shaming (also hyphenated, as slut-shaming) is defined as the act of making a woman feel guilty or inferior for engaging in certain sexual behaviors that violate traditional gender expectations.[1][2]

It is also used as a form of victim blaming for rape and sexual assault, such as claiming the crime was caused (either in part or in full) due the woman wearing revealing clothing or previously acting in a forward, sexual manner prior to not consenting to sex.

 

Wikipedia

Det är äckligt. Ni har väl hört talas om våldtäkten i Steubenville..?

En sextonårig flicka som hade druckit för mycket blev alltså våldtagen av två jämnåriga pojkar. Hur reagerar världen på detta, tror ni?

Såhär:

482209_438175849603457_626458920_n

 

Såhär:

Skall jag fortsätta..?

Det är rent vidrigt att en flicka först blir utsatt för det som hände henne i det här fallet, och sedan får utstå världens hån och hat. Folk som ilsket tycker att hon får skylla sig själv. Att det är synd om gärningsmännen som tog tillfället i akt, ”boys will be boys” liksom. Äckligt.

tumblr_mjv79dvpZI1qboxmvo1_500

Vet ni vad? Vet ni varför JAG inte vill skriva om de händelser jag varit med om?
Jo: I rädsla att folk skall skuldbelägga MIG. ”Varför var du där?” ”Hade du druckit?” ”Vad hade du på dig?” ”Hade du flörtat med honom?”

Jag klarade inte av att se färdigt Skamgrepp, som jag sade. Rollerna är ombytta där, men situationen densamma. Slutshaming. ”Ni hade ju haft ett förhållande tidigare, där ni var väldigt sexuellt explicita”. De hånfulla blickarna. Folk som vägrar tro på att du säger sanningen. Äcklet, ångesten, oviljan i maggropen.

Det ÄR inte ditt fel. Det är ALDRIG ditt fel när du blir utsatt för övergrepp. Det ligger ALLTID hos förövaren, oavsett kön.

Screen Shot 2013-03-21 at 10.38.30 AM

Screen Shot 2013-03-21 at 10.38.46 AM

 

Den andra sidan av slut shaming är den som behandlar antalet sexpartners hos en kvinna.

Män som ligger med många kvinnor – inga problem.
Kvinnor som ligger med många män – slampa!

Ni vet:

1340195941228_791595

Medeltida resonemang..?

 

ANTALET trådar som finns i detta ämne på t.ex. Flashback, exempel här och här. Notera dock även att det finns folk som genast säger emot och tycker att folk är löjliga som nojar över antalet sexpartners, som i exemplet här nedan ↓

Screen Shot 2013-03-21 at 12.09.43 PM

 

Låt folk vara folk. Låt folk ligga med så många de vill så länge det är villiga partners och alla mår bra.

Eller är jag helt ute och cyklar här? :P

 

Mer läsning → här ← (re: våldtäkt)

4 kommentarer till “Slut shaming, synd om förövarna & she had it coming

  1. Jag tycker att det bäst sättet att svara på ”Men om hon slutar klä sig som en slampa” är ”Nej, det är du som ska sluta tänka som en våldtäktsman!”. Hela snacket om Steubenville fallet får mig till stor del skämmas för att jag är en man. En kvinna har rätt att ha sex med den hon vill, klä sig som hon vill, bete sig som hon vill och vara som hon vill utan minsta risk. Jag blir så förbannat less på det uråldriga sätt som många tänker, jag förstår inte hur f-n man kan resonera att ”Hon hade kort kjol alltså förtjänade hon det!” Fuck that, jävla idioter som tänker som efterblivna neandertalare, vad fan ville dom? Att alla ska gå omkring i one-size overaller så ”ingen ska bli frestad”? Hur fucked up är det inte? GAH! Vi lever på 2010 talet, inte på 1700 talet för fuck’s sake! ALLA har i min värld rätt att vara som de vill, bete sig som de vill, se ut som de vill och klä sig, tänka och tycka som de ville så länge de inte skadar någon, om Anton LeVey fattade detta borde väl för f-n andra göra det också!

  2. Blir så ledsen av att höra att du varit med om något sådant. Jag känner så många kvinnor som på olika sätt blivit utsatta för liknande saker. Och det finns inga jävla ursäkter för att män utnyttjar kvinnor, berusade eller ej, många sexpartners eller ej, kort kjol eller ej, tidigare förhållande eller ej. Hela våldtäktskulturen känns som en kvarleva från en annan tid. Steubenville är ett tragiskt exempel på detta. Att människor i denna moderna och någorlunda jämställda tid på allvar tycker synd om ett gäng killar som utnyttjat en flicka så grovt. Det gör mig helt matt. För att inte tala om jävligt förbannad.

  3. Jag säger inte mer än Supernova.

    Jag beundrar alla som gör sina liknade upplevelser offentliga och vågar berätta.
    Man peppar varandra och gör motstånd! Att ALDRIG ge upp sin rätt!
    Den här jävla skiten behöver ett slut omgående!!!

  4. JAG BLIR SÅ ARG! När man läser om alla dessa kommentarer kring våldtäkt så vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen, något måste förändras, NU, för det är helt sjukt. Har cirkulerat mycket sådant på sistone och kände också att jag var tvungen att skriva ett inlägg om det på min egen blogg där jag länkade till ditt inlägg, gå gärna in och läs om du får lust.

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: