Oviktigt, men samtidigt av intresse

lovecraft

För att få kalla sig nörd så förväntas man ha djup kunskap inom sitt specifika nördområde. Jag har tusen olika saker jag nördar på, men ingen direkt djup kunskap inom något av dem. Mer ytlig kunskap om många saker som gör mig glad men som räknas till nörd-dom. Så vad skall jag definieras som, om jag hade velat ha ett fack att stoppas in i?

Jag läser fantasy/skräck, jag läser seriealbum (Preacher/Sandman/Fables/Lucifer), jag lajvar, jag rollspelar, jag tittar på sci-fiserier (Babylon 5/Battlestar Galactica) och skräckfilmer (exploitation/zombie/Stephen King), jag spelar tv-spel (Halo 4/Skyrim/Fable 2) (inte för att jag är bra på det, om man nu vill definiera efter skill) och jag umgås nästan uteslutande med (andra) nördar. Men vad är jag? Är jag bara en poser eller är jag också nörd, trots att jag i egna ögon inte har den djupa kunskapen många andra nördar besitter?  Jag har för kort minne för att kunna memorera alla repliker, skådespelare, hack och regler.

Jag kan väl inte påstå att en etikett är det viktigaste för mig, men samtidigt är det kul att kunna presentera sig som …vad man nu är. Äh. Hit me with your definitions!

Also, nörduppropet. Ifall ni inte har signat. Mest för att det känns bra.

 

P.S: Inget hat, pls. Ogillar ni min frågeställning eller mitt lilla behov efter en korrekt etikett så  kan ni ju bara låta bli att besvara detta. Thx.

3 kommentarer till “Oviktigt, men samtidigt av intresse

  1. Det lite jobbiga är elitismen bland nördar. Hela ”fake nerd girl”-grejen. Jag hatar den.

    • Rädslan att betraktas som poser. Har haft den inneboende sedan jag var mobbad i skolan. Livrädd för att någon skall peka på mig och säga ”Men hörru, du! Du passar ju inte in!”

  2. Elitism finns överallt. Så fort folk försöker bevara ett ”fack” så förekommer elitism. Låt folk vara elitistiska. Det är ju gruppmentaliteten som gör att dom försöker stöta bort andra för att själva känna sig bättre.. Att inte passa in nån stans är i sig en bravad. Man är inte elitistisk, man behöver inte vara bäst i nåt fack.. Man behöver bara var sig själv.. Fortsätt vara dig själv, elitisterna kan slänga sig med sakkunskap, som i slutänden inte är så viktig i alla fall..

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: