Hos vem ligger skulden i en våldtäkt?

Screen Shot 2013-02-27 at 1.45.34 PM

Jag blir bara SJUKT FRUSTRERAD på det här tänket. Jag kan inte ens beskriva i ORD hur djälva arg jag blir att den sortens argument (se Twitter-citaten överst) finns i ett nutida samhälle, men jag hittade dem i förmiddags och då var de 12 minuter gamla.

Så när din lillasysters liv blir förstört för att en annan man med samma idiottänk som du i den frågan givit sig på henne pga ”för kort kjol”, skall du då bara säga ”Jadu, synd för dig men kom inte och säg att du inte får skylla dig själv!”

Vider!

lottasöta

Jag går på klubb klädd som ovan, men VE DEN som lägger minsta finger på mig. Det är INTE fritt fram att ge sig på kvinnor (eller män!) för att de klär sig som de känner för.

 

dressed-like-this

Och allvarligt talat. Om ni känner att ni tycker att man får skylla sig själv om man inte är heltäckt när man går ut – försvinn från min blogg. Ta bort mig som vän på Facebook, sluta följa mig på Twitter, dra rent utav åt helvete från mitt liv.

Jag blir bara så arg för att folk inte själva kan ta ansvar för sina handlingar. Det är ingen annans fel att du gör som du gör – det är HELT upp till dig själv. Våldtar du någon är det DU som gör det, det är ingen som tvingar dig. Så sluta skyll ifrån dig!

dont-kidnap

Skuldbeläggningen av OFFRET är det som gör att folk inte vågar berätta. De SKÄMS för de känner att det är DE som har gjort fel.

Såhär kan det se ut i huvudet på en kvinna när hon går ensam på kvällen. Citerar ett stycke nedan:

Still, I think about it. Because it has been so ingrained in me that it is dangerous to be a woman, and because I know that I wouldn’t stand a chance if someone wanted to rape me. I don’t think all men are rapists. But any given man could be one. And society tells me I have to be prepared, in case something happens. It tells me I’m to blame if I’m not careful enough. It tells me it’s up to me to take precautions, to protect myself.

4e9dc53133cf4

(ja, kvinnor våldtar män också. men det är inte riktigt det det handlar om här just nu och är det ett ämne ni vill djupdyka i är ni jättevälkomna att själva skriva om det och säga till – jag länkar er gärna!)

2 kommentarer till “Hos vem ligger skulden i en våldtäkt?

  1. Det tragikomiska med hela resonemanget att en kvinna får skylla sig själv om hon är lättklädd är att det resonemanget i princip dumförklarar hela manssläktet. Och de som använder resonemanget är ju ofta SJÄLVA MÄN. Jag hör många antifeminister klaga på rabiata feminister som hatar män men det är ju de själva som faktiskt går så långt att de hävdar att män är så fruktansvärt ociviliserade och efterblivna att de måste våldta så fort de ser lite bar hud. Jag har då aldrig hört en feminist komma med resonemang som antyder att män helt enkelt inte kan kontrollera sin sexualdrift och därmed våldtar för att de ”inte kan hejda sig själva”. Det är nästan bara män som använder det som en ursäkt. Way to go there liksom. Dumförklaring av sitt eget kön.

  2. Word. Det är ungefär allt jag orkar skriva ikväll när jag äntligen är hemma och ”läser ikapp”. Bra skrivet! :)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: