SNAFU

<gnäll>

Jag blir så förbannat trött. Jag har bott i Skåne i sex år nu, och i morse fick jag min fjärde cykel stulen. Eller vad fan vet jag, de kanske snodde den igår. Det upptäcktes i alla fall för en halvtimme sedan när jag skulle ta mig till jobbet.

Jag blev av med två cyklar under en period på tre veckor första året jag bodde här; jag hade en stående utanför min lägenhet i Kävlinge och en på cykeltorget i Lund, och båda var borta när jag kom tillbaka hem efter firad julledighet på Gotland.

Jag fick en cykel av min far i födelsedagspresent två år senare, som jag såg till att ha dubbla lås på (slanglås i framhjulet och det ”vanliga” låset baktill) just för att det skulle vara svårare att sno den. Tog ändå inte mer än max ett halvår innan den också blivit stulen.

Den senaste cykeln fick jag av mamma för någon sommar sedan, och det är alltså denna fjärde cykel som numera är ”någon annans” och jag sliter mitt hår i frustration. Bara igår stod jag och berättade för mamma att det kändes safe att ha cykeln stående i stället – och så slår ironin till med all sin kraft och cykelfan blir stulen under natten. FÖR HELVETE.

Så ja. Jag får väl lydigt införskaffa cykel nummer fem, och antagligen köpa till sisådär femton extra lås att sätta på den – av olika design och tjocklek. Kul. Jag har ju verkligen så mycket pengar till övers just nu, efter flytten. Helvetes djävla skit också.

Kan alla dessa djävla ligister ge upp och sluta sno mina cyklar?? Allvarligt? Skaffa ett jobb och tjäna era egna djävla pengar att köpa en cykel för, sluta stjäla från någon som redan bidrar till samhället med arbetskraft och skatteintäkter. Ni äcklar mig, era patetiska djävla parasiter och jag hoppas fan att ni får ert straff i slutändan. Gå och dö.

</gnäll>

2 kommentarer till “SNAFU

  1. Usch vad jobbigt! Du kanske får börja ta in cykeln? Vet folk som förvarar cyklar i hallen eller på balkongen. Det verkar ju sjukt opraktiskt dock. Min cykel låser jag fast i ett rör i källaren eftersom jag bor i ett ghetto. Många av mina grannar tar in cyklarna i trappuppgången och låser fast i trappräcket. Sjukt att man ska behöva göra så egentligen. Världen hade varit bra mycket bättre om folk hade lärt sig det grundläggande konceptet ”mitt är mitt, ditt är ditt”.

    • Mm, fetdrygt. Jag har köpt en ny cykel nu och den förvaras på kontoret under arbetstid och annars inlåst i källarförrådet. Vill INTE få bingo i detta… :/

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: