Kategorier
2012-05

Kalla kårar, en aning missnöje och en mage som lär växa

Alla som hittills valt att ge sin input på frågan jag ställde i mitt förra inlägg har antingen röstat för svenska, eller varit obrydda över vilket språk jag skriver på. Eftersom ingen hittills protesterat och uppmärksammat mig på att engelska krävs för att de skall förstå vad jag säger så kommer jag nog att gå över till svenska nu. Jag kan dock komma att skriva på engelska i de fall där jag vill kunna dela med mig till internationella läsare, men det blir nog inte så många poster i den frågan.

Läste igår ut novellen ”1922” av Stephen King (ur ”Full dark, no stars”) och kände mig väldigt tillfreds. Stephen King är ju som bekant en av mina favoritförfattare, vars verk jag började läsa när jag var 10 år gammal. Därmed inte sagt att jag anser att ALLT han skrivit håller en jämn nivå, men det mesta som kommer ur hans penna är helt klart värt kärlek från mitt håll. ”1922” kändes väldigt oldschool Stephen King, och jag gillade hela upplägget på den. Den påminde mig mycket om ”Den typ som överlever” från novellsamlingen ”Den förskräckliga Apan”, en annan novell som jag gillar att återkomma till och läsa igenom med jämna mellanrum. Jag har tidigare utlovat lite mer ingående tankar vad gäller Stephen King och då främst filmatiseringarna av hans verk – jag skall försöka plocka upp (den teoretiska) pennan och få något ur mig på detta område snart.

Min mor kommer på besök ett par dagar nu. Vi kommer att gå på bio ikväll och se ”Dark Shadows”, och jag måste erkänna att jag inte ser helt fram emot detta. Tim Burton har länge varit en favoritregissör hos mig, men jag kan inte riktigt tycka att något av det han producerat på senare tid har varit särskilt bra. Jag tror att det senaste han producerade som jag faktiskt var väldigt förtjust i var ”Big Fish”, och den är ganska gammal vid det här laget. Men ja. Jag lär ge er en headsup på mina åsikter om ”Dark Shadows” imorgon, jag försöker hålla hoppet vid liv att den skall vara sevärd. Om inte annat så är det ju i alla fall lite quality time med min mor!

Vi skall testa en pub imorgon, var det tänkt. Relativt nyöppnad, ligger precis uppför gatan från Knutpunkten mot Buttericks till. Vi hade tänkt äta där sist hon var på besök, men det är 23-årsgräns och Zzucken är ju inte ens 22 år fyllda (argh! vad skall jag ge honom i födelsedagspresent?!) så vi gick vidare och åt på Harry’s istället. Konstigt nog så blir jag alltid lite knubbigare av att ha umgåtts med mamma ett par dagar ;)

Nåväl. Tillbaka på svenska alltså. Hej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *