Spider pride

När jag var liten brukade jag vakna till strax innan de kom och sjöng för mig när jag fyllde år. Jag hörde alltid hur mina syskon kivades om vem som skulle få bära största eller roligaste paketet, hur mamma hyssjade dem och hur pappa otåligt trampade i bakgrunden eftersom han måste till jobbet i tid, födelsedag eller inte.
Sedan kom de i korridoren till mitt rum med sin älskade falsksång och jag kom alltid just då ihåg att jag inte tycker om att vakna av att folk sjunger för mig, så jag gömde mig under täcket för att kunna vakna utan att börja le ansträngt.

Jag saknar den tiden väldigt mycket. Inte bara just för födelsedagarnas skull, utan för att allt var så förbaskat mycket enklare.

Nåväl.

Igår fick jag en sådan där mental bitch slap när jag slentriansurfade till Helagotland.se och läste att från och med igår var alla färjor till Oskarshamn inställda under resten av mars. Men men men, Eric och Elisabeth då?! Ringde Eric och frågade om de skulle via Oskars eller Nynäs, och sedan surade vi tillsammans på telefon och kom fram till att vi skulle höras efter arbetstid för att se vad fasen som skulle göras åt det hela.
Sedan ringde han upp mig en halvtimme senare (en halvtimme jag spenderat åt att gå runt och deppa över det hela) och sade att det hade fixat sig och att Destination Gotland satt in en extrafärja efter midnatt de fick ta istället. Phew.
Jag fick sådant där riktigt fånigt ärkeleende av det hela, så glad blev jag. Jag gick från :( till :D på nolltid, och sedan var allt frid och fröjd igen.

Sjukt bra.

Jag ser väldigt mycket fram emot morgondagen. Tjugofem känns lite som en sådan där milsten i livet, och det är så jag kommer att fira den. Det är därför jag har bjudit in fler än huset egentligen klarar, det är därför jag har lagt ut en djävla massa pengar på sprit och det är därför jag två kvällar i rad har gråtit för att jag är så stressad av allt som måste fixas att jag bara vill gå och gömma mig under täcket.

Det finns alltså väldigt många tillfällen och olika anledningar till att gömma sig under täcket, och det slår aldrig fel.
Täcken är nog lite underskattade.

…man undrar ju lite varför t.ex. superhjältar inte väljer att ha täcken till mantlar istället?

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: