Vackra svenska flicka!

Vad tidigt allt blev klart idag… Tåget går om lite under en timme och jag har inget att göra fram tills dess, eftersom jag av någon konstig anledning redan är klar med alla mina morgonbestyr. Jag avnjuter lite Michale Graves just nu, det får mig alltid mer tillfreds. Fast jag ÄR redan tillfreds! Solen skiner, jag är inte särskilt trött och hela stressmomentet i att ha en ostädad lägenhet är beyond me. Ikväll skall jag beställa biljetter till Gotland och kolla upp vad för kamera jag vill ha i födelsedagspresent och… Jag hittar inget att klaga på just nu :)

(förutom att jag fortfarande är cranky över vissa personers bortfall ur min socialiseringsgrupp. muppar.)

NP: Yazoo Only you

Jag hoppas att Språkvariation före 1900 är en kul kurs. OCH jag hoppas att jag snabbt som attan får resultat på hemtentan – det hade varit skönt att veta och se vad jag har fel på och inte inför fredagens tenta i ”enklare” grammatik. Jag kan ju se den här tentan som en övningstenta, ha-ha. Det hade dock varit skönt att klara den dumma kursen i Struktur II. Får se hur många poäng jag saknar när året är slut – klarar jag mig på vad jag har så vet jag inte om jag faktiskt är särdeles sugen på att läsa om Struktur II. Jag VET ju vad kursen går ut på, så… well… Vi får se. Det känns inte som en kurs som egentligen tillför så mycket till mitt kunskapsområde just nu, dock kanske jag läser om den om något år i så fall.

Om man skall lära en engelsktalande person svenska, var börjar man? Som infödd svenska har man ju sin språkliga input redan sedan dess man börjar leka med vokaler och konsonanter. Om man då skall lära någon som redan är förbi hela det stadiet sedan länge, var börjar man? ”Hej jag heter…”? 1-2-3-4-5?
Jag frågar därför att en vän vill lära sig svenska. Från mig, som inte ens talar ren svenska ;) Men jag vill kunna förbereda mig i tid inför hur det bör gå till.
Jag kanske borde fråga Marit… :D (hon var ju vår föreläsare i Språkinlärning, som förvisso handlar om hur små barn lär sig språket, men det handlade även om hur invandrare plockar upp ett andrspråk som vuxna)

Kommentera

WordPress theme: Kippis 1.15
%d bloggare gillar detta: